Facebook kämpar vidare för totalt världskontroll

….men EU står fast för våra rättigheter. Och Elon Musk har samma inställningen som jag har, när man inte är nöjd med en privat aktör, gå vidare till nästa och sätt därmed press på dem alla. 👇

WhatsApp criticised for new data privacy policy

God morgon! Hoppas ni mår bra idag och att ni ska göra något kul i helgen? Har ni snö och tänker ni passa på att göra något vintrigt i den? 😊💖☕️

41 reaktioner till “Facebook kämpar vidare för totalt världskontroll

 1. Godmorgon!

  Jajamen, det är fortfarande vitt hos oss och jag ska ut och gå en långis prommis idag. 🙂

  Ha en fin dag alla!

   1. … om ni har rejäla högtalarlådor som kan lyfta taket vill säga. Typ med 11 eller 12 tums baselement, 28 eller 31 cm i diameter.

 2. INTE jag, men vill ändå lyfta det, för det stod bland kommentarerna under inlägget ”Paow bryter mot marknadsföringslagen …”, 9 jan kl.15:00:

  ”Anonym / 15:41
  Camilla, den där beskrivningen du har ”Det blir humor blandat med seriösa inlägg och ibland morrar jag på saker för att i nästa stund lyfta upp någonting jag tycker förtjänar det.” Den har inte stämt på flera år, då du oftast morrar, ibland bevakar för att i sällsynta fall lyfta upp någonting.
  På tal om excelark. Du funderar inte på att starta ett själv för att hålla koll på mönstret i dina inlägg?

  Just nu för de här dagarna i januari har du tex skrivit 47 inlägg, i 23 av dem har du skrivit en negativ vinkel där du ibland är rätt upp och ner ganska dryg. 17 st av dem är ren bevakning där du bara återberättar grejer och inte blandar dina åsikter. Bara 3 st av dem är vinklade positivt och där du uttrycker positiva tankar och åsikter.

  Är det verkligen så väldigt förvånande att kommentarsfältet ser ut som det gör när hälften av inläggen ger grön flagg åt negativa åsikter?”

  1. Ja den är tänkvärd. Tycker dock ändå att CamCam till viss del har skärpt till sig även om jag tycker att hon inte ser gränsen eller tillåter för mycket kommentarer ang utseende.

   1. Det var jag som postade den kommentaren.
    Och jag kan säga att det inte har blivit bättre.
    Nu i januari är fördelningen:
    Positiva: 6%
    Neutrala: 17%
    Negativa: 49%

    Samma period förra året såg det ut såhär:
    Positiva: 18%
    Neutrala: 28%
    Negativa: 44%

    Ja, det saknas procent för den som är uppmärksam. De resterande procenten är Öppet Spår.

    1. Hej, hej och välkommen! 👋😊🌸

     From nu sitter du inte längre i modd och allt du skriver kommer att synas direkt så länge du behåller samma nick och mail.

     Tack för en intressant sammanställning. Skriver mer i morgon!

    2. God middag!🌸

     Vad tror du att det beror på att inläggen nu är ännu mer negativa? Kan det vara det allmänna läget i världen med pandemin, för den tror jag vi är få som klarat oss undan ett visst till ett stort mått av nedstämdhet från, eller tror du att det är något annat.

     Kan det vara så att hon insett att när hon ska ”vara rolig” så låter det gärna lite elakare?

     Just nu under helgerna så har tonen bland kommentera varit väldigt hårda, men det brukar vara värre. Det är något med dessa dagar då de som är ensamma känner sig ännu bittrare, men i år så känns det nog bättre för många då flera sitter i samma båt med att inte kunna träffa sina nära och kära.

     Funderar också på om tillgången till vissa droger har. minskat ute i samhället och att det därför också är en något bättre ton hos dem som kommenterar. Vi får se till påsk, det brukar vara som värst då av någon för mi oförklarlig orsak.

     Har du några andra tankar om inläggen och dem som kommenterar?

     1. Tack för välkomnandet!
      Det har definitivt med läget att göra. Nu handlar varannat inlägg om en influencer som ska ha en knäpp på näsan pga att de influerar till obetänksamhet i pandemin. De i sin natur är ju negativa.
      Men jag får en känsla av att Camilla helt tappat lusten för bloggen under det här året. Kommentarsfältet lever sitt egna liv och är omöjlig att hantera om man är ensam. Det har inte funnits så mycket mer att skriva om än hur folk har valt att tolka restriktionerna, om man bara följer de med många följare osv.
      Jag har också en känsla av att i princip alla som enbart postar snygga bilder på instagram har haft idétorka det här året och det i sig ger ju en dystare ton om man väljer att bara bevaka dessa.
      Sedan finns det ju de som skapat guld under 2020, men de flesta har små följarskaror eller är internationella så om man inte har intresset att ”utforska utbudet” utan bara går på tips så blir det svårt att hitta de positiva grejerna.
      Det blir väl också en negativ spiral tänker jag, där kommentarsfältet blir negativt pga att inlägget lägger upp för en kritikerstorm fastän intentionen kanske inte var det från början, ett negativt kommentarsfält föder negativa inlägg som föder negativa kommentarer osv.

      Tyvärr tror jag inte att hon inser någonting. Genom åren har det varit väldigt mycket prat men det har inte gjorts så mycket. Det är ju mer än en gång det publicerats inlägg om att läsarna måste skärpa sig och bli snällare, det avslutas med att hon tagit ett snack med sig själv och lovar att vara mer eftertänksam med vad som publiceras. Men det ser exakt likadant ut efteråt. Ingen förändring i utformningen på inlägg och ingen förändring i modererande av kommentarer.

      Det är mina tankar om inläggen. De som kommenterar har jag slutat att försöka förstå mig på för länge sedan. Det enda jag orkar göra är att hoppas på att de mognar till och blir fungerande människor.

      1. Ja just det här med lusten för bloggen undrar jag om det inte fick sin största törn när henne pappa var sjuk och sen gick bort.

       Jag blir i det stor inte klok på vad hon inser eller vad hon rakt skiter i. Inte heller bli jag klok på vad som ligger bakom när hon gör förändringar. Är det för att hon vill vara en bättre människa eller vill hon bara att bloggen ska överleva.

       Ja hon har det inte lätt att driva den ensam. Hon hade tjänat på att ta in en till för att hjälpa henne och jag vet för ett faktum att hon är mottaglig för konkret hjälp. Frågan är varför hon inte har det 24/7.

       Ja det blev trist när bloggen blev för stor. Då försvann alla som hade fasta nick och OT blev förbjudet under hennes inlägg och många som jag gillar slutade skriva verkar det som. Detta är huvudorsaken som jag skaffade den här bloggen, för att vi skulle kunna köra alla våra OT, fika etc under de perioder av livet där det passar in och andan föll på. 🙂

       Det och så är det ett utmärkt sätt på att folk inte bara kan tysta en och omskriva historien från vad som veklingen sagts. Här har jag kontroll och kan alltid bemöta något om jag behöver, men det behövs mer sällan nu när de vet att jag kan. 😉

 3. Bloggbevakning generar nog bra med inkomster. Alla måste försörja sig, men det är synd att Gervide inte kan odla sina musikaliska färdigheter och tjäna pengar på dem. Hon har ganska bra musikalisk utbildning och sjunga, spela, skriva låtar kan hon mycket väl.

  Skulle Gervide ta vid efter Ethel Smith, hade det varit fan så kul. Kolla hur Hammondorgelns drottning spelar fotpedalerna med högklackat – 1:04 in i första videon och 1:45 in i andra. Ibland behöver man trycka till en pedal med hälen och med klack blir det hyfsat svårt.

   1. Bara mata på. Jag tycker det är så kul med musik som jag förmodligen aldrig skulle kommit i kontakt med annars och det jag har hört förut är det säkert någon annan som aldrig hört förr.

    Jag är enbart bara tacksam. 😊🌸

 4. En gång skrev jag om att kunna skapa en damorkester på amatörbasis, kanske med hjälp av Camilla Gervide. Min idé kom inte från Lasse Brandeby (Kurt Olsson och Damorkestern). Den kom från en film med Ethel Smith, med gamla och lite tråkiga ”Tico Tico”.

 5. Några inspelningar från YouTube har dålig ljudkvalité; distorsion, nålskrap, rumble (lågfrekvent muller) och annat oljud. Detta hörs mycket tydligt med hörlurar, men genom vanlig stereo och golvhögtalare, hörs det förvånansvärt lite och då pratar vi ändå Hi-Fi. Finns också filter på stereon som man kan koppla in för att minska nålskrap och rumble. Plus att laborera med diskant – och baskontrollerna för att få acceptabelt ljud. Dock får man nog inte CD-kvalité.

  Så, nä, att stoppa musiken långt in i öronen kräver mycket hög ljudkvalité för att vara njutbart. Bättre att kolla när inga grannar är hemma och då spela järnet med golvhögtalare + två mindre bokhyllehögtalare, hehe.

  Ljudnörd någon?

   1. Haha, så många fina golvhögtalare med rejäla baselement. Dock får man vara observant på att mellanregistret kan komma i bakvatten och försvinna lite med för kraftig bas. Diskanten går alltid igenom.

    Nu måste jag vidare och läsa ifatt på skvallerblogg nr 1. – Ej positivt menat, hehe.

   2. Det vet jag väl. Jag kör all musik via datorn och ut genom stereon.
    Ljudkorten i datorer kan vara lite bortprioriterade av tillverkarna. Från HiFi Klubben: ”Alla datorer är utrustade med ett ljudkort som omvandlar den ljudfil du klickar på till ljud som dina öron kan uppfatta. Dessvärre är det så att även de dyraste datorerna i regel har bedrövliga ljudkort. Det är här DragonFly kommer in i bilden.”

    DragonFly finns i varianterna 1.098 kr, 2.198 kr och 3.198 kr:
    https://www.hifiklubben.se/audioquest-dragonfly-cobalt-da-omvandlare/aqdragonflycobalt/?q=dragonfly

    Läs även detta om digitalt jitter:
    https://www.hifiklubben.se/audioquest-jitterbug-storfilter/aqjitterbug1/

    Allt står under ”Beskrivning” på respektive produkt.

     1. Jag använder koppartråd, men de kan också vara dyra i High End utförande. Ovanstående silverkabel slår dock alla rekord. Flera gånger dyrare än en uppsättning middagsbestick för 12 personer i Sterlingsilver.

 6. Jag läser ikapp Bloggbevakningens kommentarsfält.

  Vad är detta? Tråd under inlägget 9 jan kl 9:00, Oscar Zia och Anis Don Demina är två av programledarna för Melodifestivalen 2021:

  ”Anonym / 2021-01-09 10:17
  Smart att göra ett inlägg om någon och ha namnet på listan över sånt som inte godkänns. Eller är det någon som får igenom förnamnet på A?

  Anonym / 2021-01-09 11:14
  Nope, den är fast.
  Antar att det är en favorit…

  Anonym / 2021-01-09 11:38
  Fick inte heller igenom…

  Anonym / 2021-01-09 12:02
  Det är pga det som läckte ut om honom tidigare, när
  han sexchattade med (vad han trodde var) en
  minderårig tjej.

  Anonym / 2021-01-09 16:35
  Nej, det är för att C vill skydda honom. För att det inte ska
  skrivas om vissa saker som han gjort som inte är positivt
  för honom. Finns två saker som han borde granskas för
  här men han kommer undan. Män kommer undan. Det är
  som Alexandra N. sa att män kan göra vad som helst, resa
  och annat men de kommer undan och tjejer ska få skäll
  för allt och inget, i synnerhet somliga.

  Anonym / 2021-01-09 16:37
  Väldigt sant. Helt sjukt

  Anonym / 2021-01-09 22:51
  Det är väl för att hon är rädd för vad han kan göra
  mot henne då, han har stor makt med sina kanaler,
  sedan ser hon tydligen upp till honom och vill väl
  vara kompis med honom typ haha, hon anser väl att
  hon känner honom för de har träffats en gång vid ett
  pinsamt radioprogram. Vad han tycker om henne är
  en annan fråga.”
  – – – – – – – – – –
  Jag drar parallell till fadäsen med att vilja ställa upp som konferencier vid en show som Nemo gjorde på Söderteatern, eller?
  Misstänkta och/eller dömda för sexualbrott ska vi frottera oss med. <— Kan vara sarkasm, ev. ironi.

  1. Blev lite konstigt med radbrytning mitt i meningarna. Beror nog på att jag bara kopierade och tryckte rakt in här, utan att korrekturläsa kopian.

   Klockan är ju natt och jag kämpar med läsning av ni vet vad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s