Fantastiskt bra nyheter!

Torsdag idag och imorgon firar vi TGIF 🙌🥳, och jag tänket smyga igång de positiva helgkänslorna med att dela med mig av nyheter som jag har väntat på. Även om jag förväntat mig likande resultat så har vi det nu mer eller mindre svart på vitt. Studien är inte Peer-reviewed  än, men jag finner det mycket osannolikt att det skulle visa sig att siffrorna inte stämmer. 🤞

I Oxford har man studerat på AstraZenecas vaccin förutom hur pass stor risk det är att man blir smittade av corona efter man är vaccinerad så har de har nu (vilket de var tvungna att vänta på tills man vaccinerad ute i det verkliga samhället och större grupper) undersökt hur stor sannolikhet det är att man efter vaccination sprider smittan till andra.

Och studien visar på att redan efter 1 injektion så minskar den risken med nästan 70% ‼️🥂🍾

Jag väntar spänt på vad siffrorna kommer att visa på efter dos 2, kommer det bli ett ännu bättre skydd? Och jag förväntar mig likande siffror från även de övriga vaccinen.

Förutom dessa goda siffror så säger studier att vaccinet skyddar efter 2 doser risken för att bli smittade med 82,4 % och efter redan efter 22 dagar efter den 1:a dosen så minskar risken att bli allvarligt sjuk och hamna på sjukhuset med 100%. 😊👌

Så, nu börjar iaf jag skönja slutet på den här pandemin och att det inte är alltför avlägset tills vi mer eller mindre kan återgå till det normala. Dvs, om den breda massa väljer att ta vaccinet…

Hur känner ni och vad tror ni?

Och hur mår ni idag? 😊☕️💚

96 reaktioner till “Fantastiskt bra nyheter!

 1. Hej bloggen!
  Det var ett tag sen. Är allt bra med er?

  Vilka bra nyheter Hmm men jag är ändå osäker på om jag ska vaccinera mig. Hur tänker ni andra göra?

  Här är mitt bidrag till TIGF! 🙂

  1. Hej, hej! 😊🌸👋

   Jag tänker vaccinera mig. Vad är det du funderar på ang att göra eller inte göra det?

   Visst är det. 😊👍

   Haha, tack! Inte 100 jag men den svänger rätt bra ändå. 🎶🎵🎧🥳

    1. Hmm, ja känslor ska man ju inte ignorera tycker jag. Det kan vara något som stämmer med just bara dig.

     Annars kan många känslor beror på att man inte har alla fakta uppradat för sig, så då kan att informera sig få en att bättre vet hur man känner och varför.

     Hoppas du får en kanonfredag! 💚

    2. Hallå hallå, jag har också en känsla i magen…kan inte argumentera för eller emot…men en tveksamhet som säger åt mig att avvakta. Så du är inte ensam 🙂
     Hoppas ni alla mår bra annars, och att ni får en fin helg

     1. Hoppas du också mår bra. 🌸

      Känner du att du har all information som finns att tillgå? Och vet du också vilka konsekvenser som lång covid kan föra med sig?

      1. Tack, jag mår bara bra 😀

       Jag kommer ta vaccinet…. så småningom. Med det blir så laddat när man uttrycker sig som tveksam, att det är helt uppåt väggarna fel att känna så.
       Det finns massor av information att ta del av och jag är insatt. Men det är som i allt, alltid två läger…

       1. Bra! 😊

        Förstår.

        Ja men jag har inga problem att förstå att man är tveksam och var det kommer ifrån. Och jag tycker att man ska lita på sig själv.

        Men det andra lägret vet jag inte vilka du tänker på. Jag har svårt att se att de tillhör de som forskat på området eller liknade. Vilka är det du tänker på?

        Och du har ju tid om du inte tillhör grupp 1,2 eller 3. 🌸

        1. Nämen, när man pratar om vaccinet, om man ska ta det eller inte så väcks det många gånger till en diskussion.
         Har vänner som jag knappt jag prata med om vaccinet då dom inte ens kan förstå min tveksamhet. Att jag nästan resonerar som en vaccinationsmotståndare. Fast jag absolut inte är det!

         Läger, menar jag med
         -jag kommer absolut att ta
         -jag kommer absolut inte ta.
         Precis som med mycket annat.

         Jag vet att du är öpppen i sinnet och du kan förstå 😀 det som är så fint med denna sida 🍀

 2. Ett gott humör här 😀. (Peppade upp mig för tis och ons kändes det mesta fel). Men en bra dag idag.

  Det är bra nyheter!!

  Vad kan hög andel som tar vaccinet bli? Vet inte. Läste att 60% (över 5 miljoner) tog svininfluensavaccinet i Sverige. Medans tex Danmark fokuserade mer på sjukvårdspersonal och riskgrupper, där tog ca 6% av befolkningen vaccinet.

  Tror du många länder i EU kommer få högre andel av befolkningen som tar vaccinet än Sverige?

  Läste precis denna artikel i Expressen; ”Hemtjänstpersonal vågar inte vaccinera sig”.

  https://www.expressen.se/nyheter/hemtjanstpersonal-vagar-inte-vaccinera-sig-/

  Oerhört högt antal i vissa kommuner som inte vill ta vaccin, behövts informationsmöten och att chefer tar vaccin för att visa att det är säkert. Det har höjt andelen som tar men fortfarande många som inte verkar vilja ta.

  ”Flera verksamhetsledare uppger för Expressen att det är ett problem med desinformation i sociala medier, med uppgifter om allt från att vaccinet gör att man byter kön, att man dör, till att det innehåller kvicksilver.”

  ” En annan verksamhetsledare, där bara 40 procent av personalen har valt att vaccinera sig, skriver:
  ”Det är svårt att motivera och övertala de som är skeptiska till vaccinet.””

  ” …kunderna redan börjat tacka nej till hemtjänst om personalen inte är vaccinerad. ”

  ”Även i Karlstad har kommunen överblick över hur många som vill vaccinera sig, även på privata bolag. 18 procent av personalen inom kommunens egen hemtjänst har sagt nej till vaccin.
  På det privata hemtjänstbolaget i kommunen har 30 procent avböjt vaccinet. ”

  Förstår ändå osäkerheten när man är i första gruppen. Att så många ändrar sig när chefen tar tror jag är symptomatisk för hur människor funkar. Det finns många irrationella rädslor med att ta som man ”fäster” på knäppa förklaringar som att man byter kön. Rätt hög andel som ej är fast anställda, kanske kommer de ta om ännu fler äldre tackar nej till ovaccinerad personal? Ett typ av vaccinationspass för att få jobba inom hemtjänsten blir det ju då.

  1. Härligt med gott humör. 😊👍

   Jag hoppas på att slutsiffran kommer bli dryga 70%. Jag tänker att med nyheter idag om att det måste bli ännu en vinter med social distansering 2021 så kommer fler som är trötta på pandemin att ta det. Jag tänker tex att restaurangbranschen, musiker och andra inom kultur kommer att uppmana till det för att rädda sina jobb, och de hörs och syns ju mycket jämfört med andra yrkesgrupper.

   Jag tänker att det är dags att ta vårdpersonalens farhågor på allvar, inse att många av dem har en annan kultur bakom sig med misstro mot myndigheter samt litar för mycket på snacket från vänner och grannar. Och när man inser det så får man sätta in en massiv informationskampanj. Något distrikt hade ju gjort just detta och fått upp villigheten från 30% till 70%.

   Om jag förstår saken rätt så kan inte ens en fast anställning rädda ens jobb om tillräckligt många av de som ska ha dem i sina hem inte vill släppa in dem. Från det jag hört kan det då bli aktuellt att friställa. Om jag minns rätt så är kontrakten inom hemtjänst så utformade att de som ska ha vård har mycket att säga till om personalens lämplighet och flera klausuler tillåter uppsättning trots behov av arbetskraft.

   Jag tror det kommer se olika ut i olika länder i EU och Europa. Jag gissar på att de länder som varit hårt drabbade och de som är mycket beroende av inkomsterna från turister så kommer villighet att vaccinera sig vara hög.

   Införs det dessutom någon sorts vaccinationspass, kanske både för resturang, klubb, inresa i andra länder mm så gissar jag på att oerhört få kommer att tacka nej om de inte har mycket särskilda skäl.

   Vad tror du? 😊

  1. I klippet pratar de om face masks, men inget om de olika typer som finns. Svenska Läkemedelsverket har information om olika masker, som även privatpersoner kan använda:
   Munskydd (Typ I, II, IIR).
   Andningsskydd (FFP1, -2, -3).
   Ansiktsmask.
   Jag gillar den noggranna svenska uppdelningen med olika namn på produkterna och inte bara ett generellt face masks.

   https://www.lakemedelsverket.se/sv/medicinteknik/anvanda/anvanda-munskydd-som-privatperson

   1. P.S. Ska jag nu läsa in hemtjänstens regelverk, blir det nog inget svar på real Hmms invändningar förrän mån eller tis.

    Vi hade tidigare en diskussion om vad sakerna som sätts framför munnen ska heta och jag tycker det är viktigt att man använder de namn som en statlig myndighet skriver. Att använda utländska ”face masks” för att komma undan meningsskiljaktigheter är ingen bra lösning. <— Hej, hej "burgschki". 🙂

     1. Jo, jag hörde och allt skydd för munnen är bra enl. klippet.
      Eftersom det finns olika klassificeringar på skydden gällande deras skyddande effekt, borde man exercera lite i den saken tycker jag. Inte bara : ”Hej, sy dig själv ett munskydd i tyg.”
      Göra saker lite grundligare och välja skydd med de högre % av skyddseffekt istället. Skyddsmask 90 är lite överdrivet, men den är optimal. – Oklart om den filtrerar ev. dåliga lukter från folk man möter. 🙂

      Troligen den byråkratiska ämbetsmanna-genen från gångna tider (från Farfar och framåt) som spökar hos mig.

      1. Jo men jag håller med, det är bättre med ffp2 och att man redogör ordentligt. Men eftersom att studien gjordes innan krav infördes och man vet att allt möjligt användes så fik det bli lite som det blev med den här studien.

       Jag tycker dock att resultat med en minskad spidning med 50% är oerhört bra siffror. Skulle vara spännande och se vad effekten blir nu krav om bättre skydd har införts och när masker i tyg inte längre är tillåtna.

 3. Detta gillar jag (ur Expressenartikeln som Evy länkade till):
  ”Almaz Gezai är vd för Almis Hemtjänst i Täby…. – Om mina brukare vägrar ta emot personal som inte är vaccinerad så blir det förhandling för att säga upp den personalen, säger hon.”
  Rätta takter. Hemtjänsten går till mycket gamla människor som behöver hjälp med allt möjligt i sina hem. De kan komma 4 gånger om dagen och vissa äldre har tillsyn var tredje eller var fjärde timme dygnet runt. Det är inte samma personal som kommer varje gång, utan flera olika per dygn.

  Hoppas Hmm har rätt angående vad som står i anställningsavtalen. Tusen, tusen tack för den informationen, för jag har inte haft tid att sätta mig in i all formalia vid hemtjänstvård. Jag trodde man kunde lita på kommunen.

  Tack som fan echte Hmm för att du skaffade mig ”arbete” nu i helgen, haha. Hmm vet nog hur jag blir när jag ser offentliga verksamheter ev. missköta sig och hemtjänsten berör mig personligen p.g.a. en släkting.

  P.S. Nog första gången jag tackar Echte för något (”Tusen, tusen tack …”). Vanligtvis är jag nog ganska otacksam för saker och ting, men här kom jag igång på riktigt.
  Lika bra att också önska alla läsare här en trevlig helg. Det kommer dock inte att upprepas förrän i slutet av innevarande decennium! 🙂 🙂

  1. Bara för att jag suttit här och skrivit långt som fan, är jag nu efter i läsningen av den där bloggen ni vet. Tack som fan nr 2 för det Echte, hehe.

 4. Mår helt okej! Vaknade upp bakis, sen gick jag emot allt vad restriktioner heter (Nja inte riktigt, höll avstånd osv) och följde med mamma på stan. Var helt underbart. Shoppa, umgås, äta.. Gud vad jag vill att allt ska vara som vanligt igen. Hittade skor från puma på rea för 199:- 👌🏻

  1. Åh, vi längtar nog alla tror jag. Mot alla myndigheters förutspåetelser så om bara folk tar sprutan och det finns tillgång så tror jag saker är normalare till sommaren igen.

   Bra pris på dina skor. Vilken färg? 😊

   1. Svarta, fodrade sneakers. De hade kostat 1200. Butiken skulle slå igen tyvärr… Men älskar att fynda skor. Brukar vanligtvis göra det när det inte är säsong, vinterskor som reas ut under sommaren osv. Skor behövs alltid. Nu är jag redo både för tidig vår och höst. 👌🏻

    1. Snyggt med snyggare svarta sneakers. Som är lite mer klädda liksom så att man kan ha dem till tex. klänningar också. 😊👍

     Haha, så gör jag också. Alla mina dyrare flipp flopps köps i augusti september tex.

     Tråkigt med många fysiska butiker som måste slå igen nu. Hoppas flera kan återkomma senare igen.

 5. Hej alla! Det var ett tag sen. Har varit lite mycket.
  Är vaccinationsprogrammet säkert och effektivt är det äntligen ett ljus i tunneln. Längtar efter att kunna göra alla de små saker som man inte tidigare behövde fundera över. Samtidigt känner jag en stor tacksamhet över den frihet jag hade innan pandemin som jag i mångt och mycket tog förgivet. Jag är tacksam över att jag bor i en demokrati och att jag kan försörja mig och att jag känner mig trygg.
  När det gäller vaccination är det rationella logiska svaret ett tveklöst ja. Med en liten brasklapp och det är att jag helst tar AstraZenecas vaccin och det har att göra med att det är det företag jag har mest insyn i och kunskap om.
  Men, det känslomässiga svaret är ett trevande eh nja. Min reptilhjärna signalerar fara. Tanken på att låta någon främling spruta in något fullständigt okänt i min kropp ger vågor av obehag.
  Jag kommer att vaccinera mig och hur egoistiskt och hemskt det än låter finns det en tröst i att jag kommer få vänta på vaccinet eftersom jag inte är riskgrupp. Andra kommer att vaccineras före mig så fler per definition blir del av statistiken att det är effektivt och säkert. Ja det är hemskt att jag tänker så. Jag vet.
  Samtidigt har jag en enorm respekt för viruset. Jag har ingen aning om hur det påverkar mig. Vilka celler i min kropp som blir attackerade. Den tanken är nästan lika obehaglig för min stakars reptilhjärna som vaccination är. Men bara nästan eftersom hur jag utsätter mig för smitta har jag lite kontroll över. Att låta någon spruta in något jag inte kan kontroller ja då är jag helt i händerna på andra.
  Viljan att vaccinera sig mot svininfluensan var hög. (Kan inte hitta källan nu). Sverige valde strategin att vaccinera alla och 5,3 M vaccinerades. För 500 personer utlöste vaccinationen narkolepsi. Risken att få sjukdomen fanns där hos dessa personer men det går inte att bortse ifrån att hade de inte tagit vaccinet hade sjukdomen kanske aldrig triggats igång. Just detta tror jag är det som får i alla fall oss som bor i Sverige att vara skeptiska. För trots antivaxxers kampanjer mot MMR (mässling, påssjuka, röda hund) vaccination är antalet barn som vaccineras enligt barnvaccinationsprogrammet fortsatt stabil på 97%. Så det är nya vaccin fler känner sig tveksamma emot. Och med svininfluensavaccinationens konsekvenser förstår jag varför.
  Jag tror det är viktigt att man förhåller sig till sin egen oro och rädsla och inte låter andra viftar bort den. Samtidigt ska man vara försiktig med att låta folk spä på den egna rädslan för alla gör inte saker av hjälpsamhet utan har sin egen lilla agenda bakom sina handlingar. Vaccination är viktigt för att vi ska komma ur pandemin inom en rimlig tid så därför behöver tillräckligt många människor vaccinera sig. Dessutom finns det människor som inte kan ta någon form av vaccin som även de förtjänar att skyddas. Känner man oro behöver man prata med andra förnuftiga människor som respekterar andras oro oavsett vilket eget val man själv gör i frågan. Tror jag.

  1. Hej, hej!🌸👋

   Hoppas du haft en fin helg och att du mår bra.

   Det är relevanta tankar du tar upp och jag instämmer i stort. Vill också lägga till att jag tror mycket tvekan beror på hur FHM och regeringen har klantat sig under hela pandemin.

   Jag har lite mer att tillägga ang svininfluensan men det får bli en annan gång.

   Själv hade jag helst valt Pfizer först. Mest för att den vaccinet kan tas flera gänget men också för en mer bevisad effektivitet. Astras hade jag gärna tagit som ett komplement, dvs jag vill gärna ha en cocktail och det tror jag också är vägen för att förhindra mutationer framöver. Astras kan man dock bara ta en gång även om effekten av det avklingar, vilket inte är säkert att det gör.

   Men det är på väg ut fler varianter så det kommer bli spännande framöver.

   Jag förstår dina tankar om reptilhjärnan och ska svara lite mer imorgon hur jag ser på det.

   Samma med dina ord om att alla har sin egen agenda.

   Hoppas du får en god natts sömn. Jag har själv lite mer papper att vända innan det är dags för kudden. 🥳

   🌸🌸🌸

 6. Nu har jag vänt färdigt mina papper, så dags att sova, Intressant om cocktail och hur AZs vaccin kan förhindra mutationer. FHM är jag lite trött på nu så orkade inte riktigt gå in på dem mer. Ser fram emot att läsa mer om dina tankar.
  Sov gott!

  1. Puh, lång dag idag. Ledig för socialt surfande först nu. 🤪

   Jag menar inte på att ett vaccin skyddar mer mot mutationer än ett annat utan tänker att två olika tillsammans är vägen som förhoppningsvis löser det bättre.

   Jag har lite glömt vad jag skulle skriva om reptilhjärnan. Snurrar lite i huvudet just nu pga trötthet. Kommer nog ihåg det igen efter jag sovit. 😂

   Jag får också utslag så fort jag ser Tegnell eller FHM.

   Hoppas du redan sover och att du sover gott så ses vi imorgon igen. 🌸😊💜

   1. Kommer fortfarande inte ihåg vad jag ville skriva. Det hade att göra med folks egna agendor och varför de vill att andra ska välja samma som de själva. Jag hade en röd tråd men jag har tappat den. Hoppas jag hittar den igen. 🌸😊

    1. Haha det är lugnt! Har inte hunnit läsa på ett tag. Känner mig nästan attackerad av rapporter och utbildningsmaterial jag jobbar med för stunden.
     Jag Tegnell är ett riktigt stolpskott för att citera en gammal kund från förr.

 7. Hej! Ni som är så insatta i vaccinen kan ni hjälpa mig? Jag är 33&tillhör första gruppen. Har hemsjukvård&hemtjånst&är i alla möjliga riskgrupper. Jag har dålig ork att läsa på, men jag vill ha det bästa skyddet. Jag måste operera mig och därefter ha massor med hjälp(mer än nu).. Pappa är också i riskgrupp så föräldrarna kommer inte kunna hjälpa mig. På tre veckor har jag haft olika personal hos mig varje gång. Har tyckt siffrorna för Astra varit mkt sämre än de andra så vill inte ha det, men har dålig koll. Varför kan man bara ta Astra en gång? Vad händer sen då?

  1. Hej, hej och välkommen!🌸😊

   Förlåt för att du fått hänga i modd så länge. From nu så kommer allt du skriver synas direkt om du forsätter att kalla dig för E och anger samma mail.

  2. Jag tänker att alla vaccin är bättre än inget och att det inte kommer att hindra dig från att ta ett annat i ett senare läge.

   I vilket fall så visar Astras siffror på 100% skydd för att du ska kommer att behöva intensivvård eller dö. Och det räcker väl väldigt långt?

   Jag tror dock inte att du kommer att få Astras utan det kommer att ges till dina vårdare. Samma med dina föräldrar gissar jag då de både är nära i ålder 65 och riskgrupp.

   Själv tar jag gärna Astras. De lever upp till alla förväntningar som man hade ursprungligen på vaccin, att skydda till 70%. Att sedan andra leverade långt över förväntan är bara ett bonus.

   Du kommer inte att få välja. Men jag litar på att den bedömningen som dina läkare gör på dig kommer vara bra. Och som sagt, ett vaccin så snabbt som möjligt är super vilket det än blir. Och framöver så är det inte omöjligt att du kan ta ytterligare ett till. Och Astras kommer du bara få en gång, medan tex Pfizer kan du få hur många gånger som helst.

   Blev det bra svar på dina frågor? Fråga gärna annars något mer. 🌸

   1. Tack! 🙂 Ja, om det är okej; jag förstår inte varför man bara kan ta astras en gång? Bortsett andra dosen antar jag.
    Jag vet att jag inte får välja, men tänkte att jag kanske kuunde vänta lite på ev ngt bättre, hehe dålig idé jag vet;) I höstas hade jag under 80 i syressättn när jag var sjuk(dock ej covid). Det var vidrigt!
    Mina issues är simpel förkylning=månader inläggn, samt vill skydda föräldrarna och jag behöver resa till Spanien inom ett halvår(vårdrelaterat). Kommunen+läk har bestämt att htj inte får komma in, utan allt som inte kan skötas vid dörren gör föräldrarna. Efter operationen blir det tvärtom och jag kommer behöva hjälp med ALLT. Har inte berättat för läkaren om op tiden än, men det finns inga andra alternativ. Kan inte vänta samtidigt som jag är orolig för all personal som springer här och inte har någon skyddsutr/rutiner osv. Pappa är nästan 65, mamma är några år yngre. Vet du något om det kommit fram studier på hur pass ett vaccin kan skydda från att smitta vidare?
    Jag vet att jag är lyckligt lottad som kommer få vaccin så tidigt, tyvärr grubblar man ju ändå!

    Tack snälla för svar och insläpp 🙂

    1. 😊🌸

     Jag tror dock inte att det kommer komma till det att man bara tar en dos av Astra. Det gällde dessutom mest dem som haft kraftigt utvecklad covid och mycket antikroppar.

     Jag gissar på tvärtom att om du fort får vaccin så kommer du inte få Astras då de ligger efter i produktion.

     Låter som att du har det jobbigt. Hoppas på att de hittar lösningar till dina symtom så att du slipper dem helt i fortsättningen.

     Haha, det är det som det här inlägget handlar om. Hur mycket det skyddar mot att smitta andra. 😊

     Oxford har alltså studerat på just Astras vaccin och de första resultaten visar på att efter 22 dagar efter den första dosen så minskar risken att smitta andra med nästan 70%. Superbra eller hur? 😊👍

     Man gissar på att även andra vaccin kommer att visa på samma siffror och det kommer bli spännande att se hur mycket det minskar med två doser. Jag tycker det ser ljust ut 🌸

     Jag tror du har rätt att kräva att din personal åtminstone bär munskydd. Beror lite på vilken kommun du bor i. Kolla och be om det iaf. Frågan är fri.

     Hoppas allt ordnar sig för dig. 🍀

     1. Haha,herregud😂 ibland är man inte vassaste kniven i lådan! Jag har hunnit glömma vad som stod i inlägget, pinsamt😂 Nu ska jag läsa om inlägget.
      Jag tänker att alla har sitt, jag är van med operationer och det kommer bli bra. Andra har annat. Hoppas du har det bra och får hålla dig frisk och tack för alla svar 🙂

      1. Haha, det kunde lika gärna varit jag som glömt och missat det. Särskilt hur jag mått den senaste tiden, med just för lite tid och huvudet någon annan stans.

       Tack och vi håller tummarna för oss båda. 😊💚

 8. Detta inlägg från Hmm var den 4 februari, så jag har väntat på något ETTÅRS-jubileumsinlägg. Alltså den 5 feb i år var det 1 år sedan denna blogg startades.

  De andra son glömt av att gratulera kan göra det nu, istället för mig. Jag kommer bara ihåg saker och ting, men vet ej hur man beter sig bland vanligt folk, p.g.a. för mycket vistelse på Bloggbevakning. 🙂

   1. Här har ni texten, men jag tänker fan inte översätta den, haha:

    ”Ich bring dir zum Geburtstag, einen Jodler als Geschenk
    Der Jodler soll dir sagen, das ich immer an dich denk
    Rosen Tulpen Nelken, alle Blumen welken
    Stahl und Eisen bricht doch meine Liebe nicht
    Ich bring dir einen Jodler und ich wünschte mit Musik
    Gesund dir langes Leben und viel Glück, viel Glück
    Ein Geburtstag in den Bergen ist ein ganz besond’rer Fall
    Den da spielen die Musikanten auf der Heimat um den Pfahl
    Ja da feiern wir Geburtstag grüßt denn jeder bei uns gut
    Mit ‘nem Enzian im Glasel und ‘nem Enzian im Hut
    Mit ‘nem Enzian im Glasel und ‘nem Enzian im Hut
    Ich bring dir zum Geburtstag, einen…”

 9. Mer bra nyheter.

  ” En bekräftad infektion med sars-cov-2 resulterar i de allra flesta fall i en bred immunitet mot viruset som varar i minst nio månader. Och framför allt: risken för en återinfektion och att smitta andra tycks vara mycket liten.

  1. Åh, förlåt missat att du skrivit. Såg inte förrän nu.

   Jag följer er i Myanmar mycket noga via nyheterna och trots rapportering så är jag fortfarande hoppfull ang utvecklingen iom protesterna.

   Själv mår jag sådär. Mycket stressigt och mycket frustration. Sover kass och har vänt på dygnet vilket ger mig mindre tid att göra det som jag måste.

   Tack för att du frågar och hoppas att du mår bra. 💞

   1. Åååh skönt att höra ifrån dig blev nästan orolig. Det är ok här är också hoppfull men idag var det illa. Många döda och vänner som tårgasats och gömt sig from polisen. Suck.

 10. Dog bloggen på ettårsdagen?
  I Wien har man vaknat till liv och börjat sitta på salong. Spela, sjunga, dricka kaffe eller annan dryck och dansa lite:

  1. Jag hoppas bloggen inte har dött än. Men mitt liv just nu befinner sig på en nivå som nästan är ohållbar.

   Jag hoppas att det vänder igen. Tack för att du fortfarande tittar in. 🌸💚

   1. Hur mår du trh? Jag hoppas det blir bättre för dig. Försökte skriva för ett tag sedan men det kom inte iväg. Håller tummarna att du får det bättre 🌺

  2. Fan vad fel: ”I Wien har man vaknat till liv och börjat sitta på salong.” – Haha; … vaknat till liv och börjat sitta på *lokal.

 11. Detta passar egentligen till helgen, men jag ramlade över det nyss. Verserna är fyndiga, fast jag översatte bara refrängen som börjar 0:34 in i videon:

  ”Drick nu en flaska vin, holloderoh.
  Det måste vara den sista, holloderoh.
  Och när det är gjort finns inget mer att njuta av, holloderoh.
  Så vi upprepar igen, ja upprepar igen …”

  – Häpp.

  1. Folk förstod nog det fyndiga och lustiga med strofen ”Så vi upprepar igen, ja upprepar igen …”, – att det menas vi upprepar att dricka den sista flaskan vin, för annars ”finns inget mer att njuta av”, (om vi verkligen definitivt druckit den sista flaskan.)

 12. Hej och glad lördag! (I brist på bättre hälsningsfras)
  Kul att se dig på bloggbevakning, saknar dina inlägg och kommentarer. Hoppas att du håller dig flytande.
  Apropå bloggbevakning funderar jag ibland över hur många där väljer att missuppfatta för sakens skull?

  1. Hej på dig!

   Förlåt för sent svar. 🌸

   Det var kul att se dig också och jag saknar er alla. 💜

   Jag tror, tänker blandat med ömsom är övertygad om det det verkligen är så.

 13. först is och sedan kaffe 🙂 Jag är inne i en mer frekvent bloggperiod nu, därav alla återbesök på Bloggbevakning trots att jag stundtals kan bli rejält trött på alla som kommenterar negativt. Ytterst få som länkar till sina bloggar och även få med alias… synd. Krya på dig!!

 14. Här verkar vara lite trist miljö, så glad musik kanske hjälper. Hon på blockflöjt är ju helt ”galen”. Särskilt i drillarna på slutet:

  1. Här kan man inte lyssna direkt från bloggen, utan måste klicka på ”Visa på YouTube” för att se och höra videon.

 15. Hallåååå 😀
  Nu suktar jag efter ett inlägg där man kan få lite mer glädje i nutid 🍀

  Hur mår ni?
  Jag mår okej, mkt i livet som händer. Skulle vilja bo själv på en öde plats och få perspektiv på saker och ting.
  Fått feeling efter att ha sett på Discovery+ ”ensam i vildmarken”
  Upptäcka sig själv för en stund.

  Roligt jag var med det här inlägget 😅 sorry 🍀🍀

  1. Åh, hej fina du!

   Jag ska försöka. Snart. För även om det sista jag känner just nu är någon pepp så blir man ju själv peppad av försöka ge det till andra.

   Kul att se dig och tack för att du fortfarande tittar in. 💞🌸

   1. Inte meningen att pressa ❤️ Bara en glad hund eller nåt skulle räcka 😅 haha, så länge det kommer härifrån så blir jag nöjd.
    Jag har faktiskt hittat ett klipp som jag helt ärligt tittar på när jag är nere ; https://fb.watch/4zaoZk1Blm/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s