Meatball heaven

Vissa historier berör och når en mer än andra och jag var långtifrån ensam om att bli djupt berörd av historien om den misshandlade hunden Arthur som slog följe med ett gäng svenskar i Ecuadors djungler, för det verkar har berört en hel värld.

Och efter att han flyttade från bergen i Ecuador till fjällen var det inte mycket som skvallrade om att Arthur var samma raggiga och slagna hund som multisportlaget från Sverige stötte på under en rast i VM-tävlingarna i Ecuador. De blodiga såren på ryggen läkte och tänderna, som gjorde att veterinären uppskattade då hans ålder till åtta år, blev fixade. Efter lång tid i karantän fick Arthur ett härligt Svenssonliv i Örnsköldsvik och sedan 2014 blev han en medlem av familjen Lindnord.

Han älskade kycklingfiléer direkt från grillen och ställer tålmodigt upp som stöd när minstingen, lillkillen, försöker lära sig gå och Arthur har blivit föremål för både böcker och en dokumentär på sportkanalen ESPN som Emmy-nominerats och det ser ut som att Hollywood också tänker göra en film på den fina kärleksberättelsen mellan ett extremsportlag och en gatuhund som efter en köttbulle vid brasan en kväll adopterade in sig själv i laget. För Arthur hade där vid brasan valt dem. De var inte de som valde honom. Han var den som bestämt sig. Det tydligaste valet kom nere vid ett mangroveträsk när de tävlande skulle ta sig vidare med kajak. Då hade han redan torskat med dem genom djungeln i flera dagar. Tävlingsledningen menade att svenskarna fick lämna kvar hunden på stranden för att kunna ta sig vidare. Men när kajaken precis lagt ut i vattnet hoppade Arthur efter, simmade ut och blev uppdragen i Mikaels knä utan att veta vad som skulle hända när han gjort det.

Mikeal själv sa:

– Det blev under såna extrema former han följde med. Jag kunde inte bara lämna honom, vi hade ju blivit polare.

– Han var ju illa däran, såren luktade härsken köttfärs. Jag var tvungen att ta ett beslut om jag skulle ha honom i knät i 14 timmar. Han kunde ha bitit mig och smittat mig med rabies, men det var första gången jag satte någon annans liv före mitt eget.

– Han var så där ståtlig även om han hade sår på ryggen. När vi kom till byar där han inte varit förut, kom andra hundar fram och skulle attackera, så stod han bara där helt still, säger Mikael Lindnord.

– Han är intelligent, streetsmart, det är det som är det stora med Arthur.

På vägen mot mål hittade Mikael på ett namn till lagets nye medlem. Han testade tydligen lite olika varianter men fastnade för Kung Arthur eftersom hunden, trots sitt raggiga yttre, hade någon sorts värdig pondus som påminde honom filmen King Arthur.

Han kämpade för att få med sig Arthur hem till Sverige, något som inte visade sig helt enkelt. Det var visst med nöd och näppe att de fick de sista papperna 20 minuter innan de skulle checka in på planet.

Men som tur var och som vi säkert alla minns, historien om Arthur fick ett lyckligt slut och en familj i Sverige blev en familjemedlem rikare. Historien om Arthur har också bidragit till att frågan om hur djur, eller åtminstone herrelösa hundar behandlas, har kommit upp på dagordningen i Ecuador. Och på ett sätt till bidrar Arthur genom stiftelsen som skapats i hans namn. Det är pengar som bland annat går till dog shelters i byarna där hundarna kan få vatten och där veterinärer kollar upp dom då och då. Stiftelsen anordnade också loppet Arthur Charity Run i Sverige och Ecuador.

Hela historien handlar om hopp. Så fort vi drar upp datorn och bläddrar i tidningen så är det ganska mycket elände. Sedan kommer en sån här positiv händelse som är mer en saga än någonting annat.

Nu skuttar den fina Arthur i köttbulls-himlen. 💜

från ett berg till ett annat — lycklig hund

Minns ni? Tåras era ögon liksom mina så fort ni tänker på historien, sagan som är sann? Och framförallt, hur mår ni och vad gör ni? 🌸💚

11 reaktioner till “Meatball heaven

 1. Kul med nytt inlägg. 🙂 Jag kommer ihåg historien om Arthur för den är så fin.

  Allt bra här. Hur är det med er andra?

  1. 😊👍

   Visst var den. 💚

   Skönt att allt är bra med dig. Själv har jag precis kollat på min nya serie som jag bingar lite. Agents of shields. Bra godnattsaga. 😊🌸

 2. https://www.instagram.com/mikaellindnord/

  25 120 gilla-markeringar

  mikaellindnord Arthur has passed away ❤️
  I can’t breath and I can’t see because off all my tears.

  Your life was bigger than life itself and I still see and hear you everywhere in the house.

  You had a heart that was bigger than most.
  Your soul was beautiful and pure.

  It’s strange, but you loved the snow even more then the kids and your fighting spirit was stronger than anything I witnessed.

  You loved your brother and sister like you would be a human. You never ask them to slow down or take it easy, and God knows what you have gone through.

  One thing you took with you is why you choose me. You never told me. I guess it doesn’t matter.

  We had 6 fantastic years together. We have been lucky that we have a home office and spend all those years together, basically every day.

  I will miss your snoring besides the bed, your happy smile, your hair on the floor and on all my clothes. And I will cherish the memory when Philippa dressed you up as a doll and Thor took his first step holding your fur like a wrestler.

  Thanks Ecuador for borrowing us this beautiful soul🙏

  I will always remember your last kiss❤️

  Rest in peace Arthur❤️

 3. Förlåt att jag kapar lite, men du frågade hur vi mår haha. Någon här som haft nackspärr? Hur känns det? Har något knas med nacken (Tror jag…). Inte om jag tänker på att hålla nere axlarna och huvudet still, men om jag rör mig och rör axlarna skjuter det smärta så pass att jag inte kan andas. Smärtan är i nacken och ibland ner över bröstkorgen ut över axlarna. Går över lika fort som det kommer. Verkar vara om jag skjuter fram eller upp axlarna och rör på huvudet… På dag 4 nu och inte blivit bättre. Trodde först jag legat illa när jag sov bara men börjar tro att det är något som är lite knas.
  Inte jättesugen att uppsöka vårdcentralen i dessa tider. 😬

  1. Finns inga OT. Här fikar vi om precis vad som helst. 😊👍

   Låter jobbigt med nackspärr. Usch!

   Men nej jag har inte haft det. Kanske det finns olika saker vad det beror på och då också hur länge det tar tills det går över?

   Krya! 🌸

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s