19 reaktioner till “Dagens lästips

  1. Helt ok. 😊👍

   Hon pratade mest om hur det skadar samhället med desinformation ang vaccin och valet mellan att bli sjuk och inte ta ett vaccin. 😊

   Själv försöker jag döma mer vad någon säger än vem som säger det. Men självklart är vem inte heller oviktigt och ger en en viss grund på hur man ska bedömda vad som sägs.

   1. Inte bra. Tror det är diskbråck. Går runt som om jag vore stelopererad. Tycker synd om mig själv… Får ju ingen sömn då jag vaknar varje gång jag vänder på mig 😦

 1. Jag tycker hon är rätt duktig på att skriva krönikor och har ett bra språk. (Inte samma sak som att jag håller med).

  Ang krönikan, ja det är en allvarlig influenca men att kalla ALLA foliehattar motverkar sund skepsis. Tror att hade hennes barn varit ett av de ca 300 som fick narkolepsi av svininfluensa vaccinet hade krönikan varit skriven annorlunda.

  Folk skitsnackar alla möjliga konspirationsteorier när det är fest el i fb-grupper, inte samma som det är allas riktiga uppfattning. Eller….😳😀? Cissis ex gäller analys av Facebookanvändare över hela världen, är det troligt att typ halva Sveriges befolkning 2030 kommer misstro allt vaccin?

  Enligt krönikan kommer det ske om vi inte utbildar folk att vara källkritiska. Jag tror mer på att skulle det skita sig, 1000 st 20-åringar får allvarlig åkomma av vaccinet då kan det bli allvar med att folk börjar misstro myndigheter (och vaccin).

  1. Som jag skrev till Räkan så håller jag inte helt och hållet med henne och just det där med att alla är foliehattar som tänker till ett varav till var en av det som jag inte håller med om.

   Men det är ett växande problem och även jag har här i förbifarten nämnt att det långtidsskador som börjar ses kommer att bli stora problem för lång tid framöver och jag är inte glad på media som inte tillräckligt tydligt berättar om alla de som fortfarande inte är friska och de rapporter där man börjar prata sig för att tex skador på hjärta och lungor kommer vara permanenta tex neckros i hjärnvävnaden och de drygt 20 barn som har varit sjuka i flera månader och är så trötta att de inte orkar vara uppe och vakna.

   Men hon har en för skarp ton som bara passar i hennes krönika och ingen myndighet borde ens komma i närheten av att ta till vare sig ton eller retorik.

   Ang hennes satestik har jag ingen koll. Men övrig media rapporterar har jag för mig att 1/4 är skeptiska och det är en för stor andel för att vaccinet ska få effekt på hela samhället och för att man ska kunna ta bort alla restriktioner.

   Jag oroar mig mer för att den nya lagen om att kunna stänga ner butiker ect kommer att användas som påtryckning att ta vaccinet. Det tror jag kommer sluta illa.

   (Ska leta upp lite länkar och klipp som jag kollade på igår. Återkommer. 😊)

     1. Hittade rätt klipp här….

      Detta beskriver bra om hur utbrett problemet på sociala media är och tidigare i svensk media har det diskuterats en hel del om hur mycket av flockdjur människan är och hur lätt vi följer strömmen även om den leder en käpp rätt fel. Sociala media är farligare i många sammanhang än vad många tänker på och man tenderar på att lita mer på dem som är i ens egen bubbla och inte andra informationskällor.

     2. Det här tyckte jag var ett bra inlägg. Klicka gärna och läs hela…

      ”Men siffror visar att det finns en tveksamhet bland svenskarna till vaccinet.

      En undersökning från Kantar Sifo i början på december visade att över 50 procent är oroliga för biverkningar. Då tillfrågades 1.400 personer. Novus gjorde en liknande undersökning i slutet på november, som visade att var fjärde person säger nej till ett vaccin.

      Cherin Kamil tycker att sjukvården måste bli bättre på att informera och ge människor kunskap om vaccinen:
      – Så att de kan fatta ett grundat beslut. Det finns en uppfattning om att: ´Jag är ung och frisk´, så kanske är det bättre att jag får covid, än att jag vaccinerar mig.

      Men även unga och tidigare friska kan bli allvarligt sjuka i covid, och vi nås ständigt av information att vissa personer, även efter en lindrig covidinfektion, drabbas av långvariga symtom. ”

      https://www.expressen.se/nyheter/vadjan-ta-ditt-ansvar-ta-vaccin/

  1. Åh, vad härligt.

   Gör det om du har lust. Läs. Annars kan vi prata om något annat. 😊👍

   Mitt Ps blir denna text från Cissi insta under inlägget där hon gör år för artikeln.

   ” UPDATE: när jag la upp det här inlägget för några timmar sedan tänkte jag: ”undrar hur lång tid det tar innan folk ballar ur, börjar citera ”naturläkare”, skrika på varann i versaler osv.

   Och så blev det givetvis.

   Eftersom jag inte är er mamma och har annat för mig än att moderera bort påhopp och konspirationer i kommentarsfält så måste jag ju stänga igen detta.

   https://www.instagram.com/cissiwallin/?hl=sv

 2. Antivax ska tas på allvar. Visst det går att skratt åt fantasifulla konspirationsteorier. På samma sätt som många i Europa himlar med ögonen när Trump anhängare manifesterar mot valfusk. Dessa grupper har en sak gemensamt och det är misstro till institutioner. I första fallet handlar det om läkemedelsföretag och myndigheter och i det andra till hela statsapparaten. Denna misstro är väldigt farlig för vår levnadsstandard och för vår demokrati.
  Ja pandemin kommer att lämna avtryck i vår samtid under många år. Få områden kommer att vara opåverkade. Det som oroar mig mest är hur stort kunskapstappet bland barn och unga blir. Vi har idag en våldsamt segregerad skola där kunskapsnivån mellan högst och lägst är milsvid.

  1. Precis så!

   Jag håller med. Att pandemin kommer att få ett stort inflytande och effekter långt framöver. Men jag hopppas också ang bra saker tex hur mycket vi som sagt är flockdjur och hur mycket social media verkligen betyder när det kommer till informationsflöde och påverkan.

   Jag har inte så stor insik i hur det ser ut bland de yngre och deras kunskaps app, men jag tänker att det är kanske ett problem frmaöalölt i andra länder där infrastrukturerna är betydligt sämre och det är mer ovanligt att kunna koppla upp sig på sin egen dator samt att de har haft skola stängda,

   Men jag har som åsikt att det borde tas på allvar bland de äldre elverna på gymnasium tex att det borde läggas fram en plan för att de ska lätt kunna ta igen tappad och förlorad tid och kunskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s