TGIF 👌😃

Idag fick jag bra nyheter som gör att jag känner att jag kan ta helg med en bra känsla i kroppen, även om jag fortfarande inte vet exakt när allt kommer infalla. ☺️

En annan bra nyhet som jag läste igår är den här nyheten på SVT 👈 , som inte är så ny men som fortfarande varje gång jag ser det fullständigt blows my mind hur coolt det är. Hur någon som varit utan händer i över 7 år kan få två nya fungerande och hur dessutom nervtrådarna växer ut så att det t.o.m finns en viss känsel…

En kvinna i Västsverige fick två helt nya händer efter en dubbel handtransplantation på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Förberedelserna inför operationen har skett i över sju år. Själva operationen tog 18 timmar och 15 kirurger arbetade i skift i tre operationssalar.Klippet från SVT kan jag inte lägga upp här, utan ni får följa länken ovan för att se det, gör det också. 😊
Så här kommer ett annat klipp som är från 2012. 👇

Hur mår ni idag? Jag hoppas att ni också har en positiv känsla inför helgen som kommer. Ska ni hitta på något kul? Berätta gärna. Och berätta gärna om något annat som ni tycker är helt otroligt coolt som man kan göra idag eller som naturen alltid vetat hur den skulle åstadkomma. 😊☕️💚

32 reaktioner till “TGIF 👌😃

  1. Visst är det helt otroligt. 😃👍

   Nej det visste jag faktisk inte. Jag har sett skiftningar mot rosa och oranget, men inte så rosa. Coolt. 😊

   Men giftgröna sjöar visst jag fanns….

 1. Hej bloggen!

  Jag mår faktiskt så himla bra just nu och snart nalkas ju våren med sol och med detta så följer ju även massa annat trevligt såsom goda grillkvällar, långa promenader och ______ glass! 🙂

  Ha en fin helg alla!

  1. Hej, hej! 😊👋🌸

   Haha, underbart med din optimism, både vad det gäller att du mår bra och att du känner att våren snart är här. Själv känner jag att den är en bra bit bort än men jag glädjer mig åt att det blir fort ljusare för varje dag. 😊👌

   (Det gååååår att äta glass 🍦 på vintern också 😄)

   🌸🌸🌸

 2. I helgen ska jag nog lyssna igenom YouTubes sortiment av Ingeborg Hallstein, sopran. Tråkig vals, men skit i det och lyssna istället på sången. Hon sätter vid Gud varenda hög ton och jag vet faktiskt inte hur högt, men det går sällan att komma högre i tonregistret. Lyssna åtminstone på 3:44 och 5:06 in i videon.
  Klickar ni er härifrån och till YouTube, så finns där lite biografi över Ingeborg Hallstein, om man klickar på ”VISA MERA”.

  Videon är kanske ett dåligt val, men jag snubblade nyss över den och har faktiskt inte känt till denna sopran. Så grunda är mina kunskaper, hehe.

  1. Hahaha. Jag tar tillbaka att det var ett dåligt val av video, för NU läste jag hela kommentarsfältet och då passar ju valsen en aning bättre. Den heter alltså ”Frühlingsstimmen” (Vårens röster).
   Jag vet inte om det är min berömda magkänsla eller bara en massa tur som gör att jag prickar in saker och ting på hyfsat bra ställen.

   1. Den här ovanför är med säkerhet bossanovarytm. Den precis under kan också vara bossanova eller möjligtvis samba. Fast samba går nog i lite snabbare takt. Jag är dålig på de brasilianska musikstilarna och dansrytmerna.
    Kom igen och förhör mig på de danser vi kör i Europa, så kanske jag kan briljera.

    Mexikanerna är också bra på rytmer och dans. Där botaniserar jag ibland. Bra effekt i denna video när de skjuter i luften och håller på.

    1. Det blev ju fel. Alltså kommentaren/svaret hamnade lite konstigt.
     *Den första videon: Bossanova. Den andra: Bossanova eller samba.

     1. Det var nog rätt ändå. Det är echte Hmms jävla indragningar, haha, här ovanför som gör att mitt svar hamnar så långt ner att man inte förstår till vad ”Den här ovanför …” och ”Den precis under …” syftar. 🙂 🙂

       1. Jag skrev ju att jag var dålig på brasilianska dansrytmer, så då håller jag mig till de europeiska.
        För att anknyta till den mexikanska polkan ovan, som skulle föreställa banditer, blir det denna: ”Banditgalopp”. Ska man dansa till denna måste man vara ganska frisk i benen, haha. Det går undan som fan.

        Jaha, tack då så länge. Måste läsa ikapp i ni vet nog vilken blogg.

        1. Ska man dansa till *den … – Inte denna. Står ju denna precis ovanför. Ser för hemskt ut. Mycket, mycket störande upprepning. Fast jag är inte en av språkpoliserna på ni vet vilken blogg. Där skiter jag i hur de skriver.

    2. Oops, lite fel igen. Fast denna gång är det inte Echtes fel.
     Man måste klicka på texten ”Mexican music Jesusita en Ch …” och inte bara på spela-knappen (då kommer ett felmeddelande).

 3. Echte Hmm från lördagens Öppet spår, tråden om godis från 1960-talet: ”Nä nu räcker det med trollandet för idag.”
  Lite samma stil som ”Moa the real, real Moa” sagt att hon kör efter ett tag, när hon tröttnat på infantila motkommentarer.
  Jag såg inte exakt var Hmm vände till trolleri, men jag misstänkte att det var från ca nedre hälften av tråden.

  Det var en bra inledning för att komma till ämnet: Hur har det gått för Moa? Sist hon hördes av hade hon träffats av ett Coronaskott.

  För övrigt går jag inte in längre och käftar i trådar där Hmm blir påhoppad. Jag tycker inte det behövs, för det är ju bara trams och samma argumentation gång på gång. De andra som skriver där borde också ha tröttnat på att Hmm blir attackerad, även om de har ett horn i sidan på henne.

  Läste du den kommentaren som svarade att du hade varit dryg mot denne Anonym för ett tag sedan och därför håller fanskapet på med sin skit?

  1. Haha, ja det stämmer att det var ca där jag började. 😊👍

   Jag har tyvärr inte sett till Moa på länge, men jag saknar henne och hoppas allt är bra med henne. 😊💚

   Jag gillar din förkortning av The real Hmm som blev till @real Hmm. 😊🌸

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s