Bubbeltomtar✨

Alltså, jag blir så glad när bra idéer sprider sig. 😍 Bubbeltomten i USA är visserligen inte lika snyggt gjord som den danske, men den sprider garanterat lika mycket glädje och så kul att de nappade på idéen. 💖👇

Vissa bra saker tycker jag att pandemin har medfört och en grej är tex att folk tycker det är värt att sprida ljus och glädje till hela samhället och inte bara den innersta kretsen. Jag gillade verkligen alla kreativa luciatåg runt om i landet och jag hoppas att trenden håller i sig även nästa år och alla efter det. 😊👍

Hela reportaget med alla de superfina klippen med de olika tågen, tex kanot-Lucia hittar ni här. 👈

Hade ni något fint och annorlunda där ni bor på Lucia eller något annat tillfälle? 🕯✨

Annars då, läget? 😊🌸💚

18 reaktioner till “Bubbeltomtar✨

   1. Vet inte. Blev själv osäker på den delen. Läste lite slarvigt. Var det så att det är tillverkaren som får stå för boten och inte den som slänger tror ni?

     1. Alltså nej det är det inte man jag är för att flytta över huvudansvaret på tillverkaren istället för den lilla individen rent generellt när det kommer till miljöfrågor. Jag tror på att det än den mest effektiva vägen och den mest rättvisa.

 1. Hej bloggen, välkomna in i min vilsna dag!

  Idag känns det som att allt är upp och ner och en stor röra av ingenting.
  Tillvaron går inte ihop riktigt. Jag märker att jag letar efter en plats i mig själv där allt känns självklart och där en lösning finns inom räckhåll. Men vad är det egentligen som ska lösas? Vilsenheten är där, tankarna flyger runt och ingenting blir färdigt, knappt påbörjat. Kanske är det perfektionisten i mig som är på besök, den som gör att ingenting når sitt slut. Den delen i mig som vill göra allt så ambitiöst att orken till att ens börja knappt räcker till. Bara att ställa in disken i skåpet känns ungefär som att häva sig upp för en skidbacke med bara stavar. Förlåt att jag regnar på paraden. Pun intended. Finns det förresten ett svenskt ordspråk för det?

  Hur mår ni idag?

  1. Men oj! Jag tror det här med att mest gå hemma och med en osäkerhet om hur länge till det här ska vara puckar till det för många. Vi får hålla ihop och hålla ut, det är all vi kan göra. Och kolla på fina lsjuparader. 😊💚

   Jag vet faktiskt inte om det finns ett motsvarande uttryck på svenska. Vi får googla. Eller vet någon annan?

   Jag mår ganska så bra idag? 🌸

 2. Hello! Hur är det med er? Har fortfarande ont men tens maskinen hjälper… Men fan vad konstigt det känns haha. Men ska väl inte vara helt naturligt med el in i kroppen antar jag… Pirrar och har sig.

  Julpyntat hemmet iallafall, julgranen uppe och snaaaaart dags att göra vego ”sill”. Kör på tofu. Förra året gjorde jag bara till oss som är veganer/veg i släkten men ALLA åt av det och tyckte det var godare än vanlig sill så blir några extra burkar i år. Smakar ju exakt likadant som sill så är väl bara vad man gillar för konsistens antar jag.

  1. Hej, hej!

   Ganska bra här. sitter och skriver ett inlägg om fackbok som snart kommer upp.

   Så skönt att du hittade något som hjälper mot smärtan. Det är annars en helt egen klass av tortyr att slirig få någon lättnad.

   Jag ogillar tofu som finns i väst men älskar den när man är i dess hemland Japan. Svårt att förstå grejen med att imitera något som redan finns och dessutom är nyttigt, men vi får alla göra vår grej tänker jag. Egen inlagg sill är ju betydligt godare än den färdiga på bruk eller i lösvikt i butik. Jag är grymt på det. Har ett recept som är en favorit med koriander av alla saker. 😊

   1. Enkelt svar – vi äter inte kött. En lag på ättika, socker och vatten som sen smaksätts är ju inte heller något som tillhör just sill utan används till mycket annat också. Lägger tex in rödbetor och olika lökblandningar i samma lag.

     1. Jag gör det ofta haha. Allt möjligt faktiskt, tycker det är så gott. Min mormors syster brukade lägga in vitlöksklyftor, satan så gott det var. Kunde äta hur många som helst.

      Köpte en färdig baba gounesh idag, från Zeinas kitchen. Blev sjukt besviken, den var inte god, ätbar men smaklös. Tråkigt, hennes färdiga hummus är annars klart godkänd, väldigt god till och med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s