Glögg och Glühwein 🍶

När det är kallt ute gillar jag att dricka glögg eller glühwein så jag förstår att det är en stor grej i kallare länder och jag lagar gärna till min egen Glühwein. Men idag tänkte jag tipsa om de sorters glögg som jag hittills har testa i år. 😊

Körsbärspralin 15%

Systemet beskriver den så här…

Starkvinsglögg med körsbär & choklad Dufvenkrooks körsbärspralin – är en starkvinsglögg gjord på finaste ekologiska vinerna med körsbär och mörk choklad. En kryddig, söt smak med tydlig karaktär av körsbärspraliner och inslag av kryddor. Serveras med fördel varm. 

Min recension. Jättegod! och jag gillar inte saker som är för sött allra minst när det kommer till dryck, men här har de verkligen lyckats tycker jag. Men jag hade nog skippat alla snacks-tillbehör för då blir det för mycket som konkurrerar. Kanske en salt ost på ett neutralt kex isf, så blir det som portvin och ost? Vad tror ni?

Den får ☕️☕️☕️☕️☕️ av fem från mig. 😊

Saffran 15%

Starkvinsglögg med saffran Dufvenkrooks Saffran är gjord på ekologiskt vitt vin kryddad med lyxig saffran. Resultatet är en kryddig glögg med inslag av torkad frukt, mynta, saffran, citrus och kanel. 

Den här var också god och något mindre söt, men fortfarande rätt söt. Den här passar bra att dricka ensam men är också lättare att ha något till. Någon annan som prövat den?

☕️☕️☕️

Limone eko

En alkoholfri glögg med smak av Limone Glöggen är smaksatt med citron, ekologisk vit druvjuice, ekologisk socker och en spännande blandning av klassiska glöggkryddor. Resultatet är en lagom söt glögg, med inslag av citron. Serveras med fördel varm eller i dessert och bakverk. 

Den här glöggen var jag ju bara tvungen att testa då jag älskar allt med citron. Den påminner inte alls om någon glögg och den är alkoholfri, men jag gillade den. Jag kan tänka mig att det går att spettsa den själv med whiskey eller någon annat om man skulle önska. Jag köpte min flaska på systemet men den ska finnas ute i vanliga livsmedelsbutiker också. 😊👍

☕️☕️☕️☕️

Sist men inte minst…

Sparkling

Vinterns krispiga festbubbel Denna krispiga vinterdryck är gjord på vit druva, varsamt kolsyrat och har en touch av kanel. Servera den gärna iskall i champagneglas tillsammans med en kanelstång och Dufvenkrooks pepparkakor med ädelost. 

Den här har jag inte hunnit testa än men jag är otroligt nyfiken och den låter väldigt spännande. Yes? No? Den är också alkoholfri så den borde gå att hitta lite var som i både butik och på systemet. Det står inget om det och jag tror inte heller att den ska värmas, så det är väl inte så mycket glöggit, glühweiningt kvar. Men jag gillar bubblor och är villig att ge den en chans. 😃

Har någon av er testa den? Vilken är er favorit-glögg eller dricker ni kanske inte glögg alls? Glühwein? 😊☕️🌸

19 reaktioner till “Glögg och Glühwein 🍶

  1. Åh, kul med glöggtips. Jag har inte prövat någon av de men den med saffran vill jag smaka. Min favorit är Blossas standardglögg.

        1. Eller hur! Fler portiker borde ta efter henne. Känner att tex Tyskland och Frankrike mer kör samma linje där. Fast det gör ju Norge, Danmark och Finland också så problem verkar faktisk vara lite unikt i Sverige… suck!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s