17 reaktioner till “Trumps tal

  1. Precis som du så känner jag mig väldigt trött efter förra arbetsveckan. Kanske är det lite vintertrötthet. Långdragen trötthet i kombination med grått och trist väder leder sedan i sin tur till att man känner sig ner men för första gången på månader känns allt ganska lugnt. Började helgen och fredagskvällen med en 2 timmar lång power nap så nu känner jag mig lite mer i fas.

   Hoppas ni får en riktigt lugn och dag! 🙂

    1. Nu får du rätt.

     ” FHM: Symtomfria barn bör stanna hemma om någon i familjen har covid-19

     Folkhälsomyndigheten ändrar nu sina rekommendationer för yngre barn. Precis som ungdomar i gymnasiet bör alla barn nu stanna hemma om någon de bor med konstaterats med covid-19.

     Rekommendationen ska gälla för barn i förskola och grundskola.

     -Vi hoppas att rekommendationen kan stilla den oro som vi vet att många lärare och annan personal har känt kring att ta emot barn med covid-19 hos någon i hemmet, säger Britta Björkholm.”

     1. Det är så himla illa att Sverige som i stort sett enda land inte agerar så från början.

      Och jag förstår inte det här med hur man kan vara så säker på att barn inte driver smittan när man mer och mer är övertyga om att de som är symtomfria ofta är de som sprider smittan minst lika väl som om man har symtom. Hur kan man då räkna bort barn? Man vet ju ofta inte ens om att det varit sjuka då de inte är testade.. ??

 1. Från svt

  ”Myndighet går längre än FHM om munskydd

  Statens servicecenter, med 117 servicekontor i landet, erbjuder sina anställda munskydd och uppmanar personalen att bära munskydd i bland annat kollektivtrafiken, skriver ST-fackets tidning Publikt.

  Därmed gör man en annan bedömning än Folkhälsomyndigheten (FHM), som konstaterat att det vetenskapliga underlaget kring att munskydd hindrar smittspridning är svagt.

  Generaldirektör Thomas Pålsson motiverar beslutet med att han vill att personalen ska känna sig trygg.

  – Jag resonerar som så att om man känner sig tryggare med munskydd ska man ha rätt att få det. Att vi använder det på våra arbetsplatser är inte konstigare än att vårdpersonal gör det. Även om vi arbetar bakom plexiglas vill jag att alla ska känna sig säkra, säger han.

  1. 👍👍

   Fattar inte att man tar till allt man har oavsett hur mycket eller lite folk tror det hjälper. Det hjälper iaf något.

   (Och det finns inget som tyder på att det orsakar skada.)

 2. Mår bra! Skrattar för mig själv, beställde lite sexleksaker under black friday och de skyltade med att det var sååååå diskret osv. Tre gånger idag har jag slagit på telefonen med folk bredvid och mötts av notiser/mail från dem med fet text om olika leksaker 😂

   1. Nej tror inte någon bryr sig, men tycker det var roligt att de typ 10 gånger under beställningen lagt till att de är väldigt diskreta att beställa ifrån. 😂

   1. En wand och en vibrator, och lite saker min mycket yngre syster önskade sig som hon inte vill be sin pappa köpa (Menskopp, glidmedel osv). roligare än så blev det inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s