Hur har dagen varit och tack! đŸ’–

Min dag idag började bra med att jag var pigg och pepp men slutade med att luften helt gick ur mig och att jag fick spontan-nÀsblod. Vet inte varför jag fÄr det men jag har det i perioder. Det verkar vara en kombo av torr luft och nÀr jag blir trött. ??

Men mest av allt vill jag tacka er alla hĂ€r pĂ„ vĂ„r blogg som debatterar med mig. SĂ„ hĂ€rligt att ni kĂ€nner att ni inte mĂ„ste hĂ„lla med mig (och jag saknar dig Dragons 🐉). Tack för att ni finns vare sig ni hĂ„ller med mig eller nĂ€r ni utmanar mina tankar och idĂ©er med att vara ”sparringpartners”.

Ni Ă€r bĂ€st! 🙌💖✹

18 reaktioner till “Hur har dagen varit och tack! đŸ’–

  1. Och min dag har varit okej! Inne i en period med tvĂ„ngstankar, fĂ„r det ibland, och stĂ€dade ur terrarium idag. Reptilbajs = salmonella…. FörstĂ„r ju egentligen att om nĂ„got skvĂ€tter ur hamnar det runt omkring dĂ€r jag stĂ„r men min hjĂ€rna vill gĂ€rna tro att det hamnar reptilbajs tre rum bort, inuti kylskĂ„pet, i gaderoben… Du fattar. đŸ€ŠđŸŒâ€â™€ïžFörsöker tĂ€nka logiskt, men avskyr fan tvĂ„ngstankar.

   1. Har de det, salmonella, liksom alltid? Är det nĂ„got som finns i deras system.

    Men ja jag fattar. Har inte samma tankar men jag ogillar tex tanken pÄ att min handuk eller tÀcke legat pÄ golvet dÀr skor varit, nÀr jag gÄtt med bara fötter pÄ samma golv och sedan upp med dem i sÀngen. RÀtt fÄnigt av mig egentligen. Och jag vill absolut inte dela min handduk Àven nÀr jag vet att den precis tvÀttat sig..

    Vi har vĂ€l alla vĂ„ra tvĂ„ngstankar som Ă€r mer eller mindre logiska. 😅

    1. Reptiler bÀr pÄ bakterier som ger oss salmonella. De har inte sjÀlva sjukdomen men bÀr pÄ bakterierna. Har för mig att sköldpaddor Àr vÀrst, men tror det Àr pga att smittan hamnar i vattnet = lÀttare att rÄka fÄ i sig. Jag/vi Àr sÄklart vÀldigt noga, ytdesinfektion, tvÀtta och sprita hÀnder osv men nÀr tvÄngstankarna kommer Äker ju all logik ut genom fönstret..

 1. Tack sjĂ€lv min sköna böna!💐

  Tycker sÄ mycket om ditt fria förhÄllningssÀtt till dina egna tankar och andras.

  Sen tycker jag om att du Ă€r sĂ„ bred i tyckandet och kunnandet. Jag sĂ€ger det inte i mitt vardagsliv, men tĂ€nker ibland:För det har TRH sagt… SĂ„ det sĂ„! 😘

  SĂ„ tack igen till dig och alla som bidrar till dagens ombytligaste fika.

  SlĂ€nger in en frĂ„ga… Eltandborsten… Jag pĂ„stĂ„r att min tandborste surrar till nĂ€r jag ska flytta den. SĂ„ har min tandhygienist lĂ€rt mig. Min man sĂ€ger att det Ă€r sjukligt att det ska ta sĂ„ lĂ„ng tid att borsta tĂ€nderna. Det tar c:a 10 minuter. Han menar att det ska ta tvĂ„-tre minuter ink mellanrumsborste och tandtrĂ„d. Nu Ă€r det vĂ€l upp till var och en hur man vill borsta sina tĂ€nder… Men hur lĂ€nge borstar ni och har jag missförstĂ„tt hygienisten? Borstar jag för mycket? Kan man det?

  //Moa

  1. Åh, men vilket otroligt fin komplimang. đŸ˜­đŸ„°

   Och du ocksĂ„. 🌾👍

   AnvÀnder inte sjÀlv eltandborste men generellt sÄ kan man bÄde slita ut emaljen men framförallt tandköttet och dÄ blotta tandhalsar. Om du gör det har jag ingen aning om och tÀnker att din tandlÀkare borde kunna se hur det stÄr till. ??

   NĂ„gon annan?

   1. Och just det, jag sjÀlv dÄ. Jag borstar för lite men kompenserar med att ofta gÄ till tandhygienisten, sÄ jag Àr en dÄlig förebild dÀr.

    TandtrĂ„d och sticka anvĂ€nder jag medan jag tittar pĂ„ TVn tills det kĂ€nns rent. SĂ„ jag har ingen aning om hur lĂ€nge jag hĂ„ller pĂ„. 😄

  2. Jag har precis köpt en eltandborste. Jag som tidigare alltid anvÀnt manuell tandborste Àr ju van att liksom dra tandborsten fram och tillbaka över tanden. Men nu fÄr jag vÀnja mig vid att eltandborsten gör jobbet. Och istÀllet hÄlla tandborsthuvudet stilla vid varje tand, bara vicka lite sÄ att den verkligen kommer Ät ordentligt. Och att istÀllet för att tÀnka att hela tandraden ska borstas, sÄ ska man borsta tand för tand. Jag har en hel del problem med tandsten, vilket jag vet att mÄnga har. DÄ Àr det perfekt att anvÀnda eltandborste och lÀgga nÄgra extra sekunder pÄ att borsta dÀr man har som mest tandsten.
   Det Àr vid tandköttet man ska fokusera pÄ att fÄ rent, men eftersom det Àr kÀnsligt mÄste man vara försiktig och borsta mjukt. Men ska det inte rÀcka med tvÄ minuter och borsta och tvÄ att göra rent mellan tÀnderna. Hur gör ni andra?

   Sov sÄ gott!

 2. Tack till dig TRH för att du kastar upp alla dina tankar i luften och delar med oss, för att du tar stÀllning och stÄr för dina Äsikter och sen den egenskap jag gillar bÀst hos dig. Du gör det du sÀger att du ska göra.
  Fick en eltandborste i present av mina barn. Har haft eltandborste tidigare och kan konstatera att de har utvecklats.
  Vaknade upp med ont i halsen. Tror att det Àr stressrelaterat. Hade en period dÀr jag lÀtt fick nÀsblod. Inte lika kÀnslig lÀngre men Àr jag förkyld och pÄ vintern nÀr luften Àr torr hÀnder det att jag fÄr nÀsblod.

  1. Det Ă€r verkligen alla ni som ska ha tack. đŸ€—

   ApropĂ„ att göra det jag sĂ€ger. Jag försöker iaf men ibland misslyckas jag. Men avsikten finns dĂ€r och jag blir glad att du ser att det Ă€r det jag strĂ€var efter. 💚🌾💚

 3. Jag instÀmmer med resten av kören tack för att vi fÄr diskutera.
  Jag har ocksÄ nÀsblod i omgÄngar, oftast hÀnger det samman med torr luft och förkylning.

  1. 😊🌾💚

   MÀrkligt det dÀr ÀndÄ. Visste inte att det var sÄ vanligt, att vi Àr flera som butan orsak fÄr nÀsblod, men det verkar det ÀndÄ vara nÀr man börjar prata om det. Undrar om det finns nÄgot som borde forskas pÄ hÀr. Det Àr ju inte en jÀttestor grej men undrar om det Àr nÄgon med hur vi lever idag som Àr orsaken.

   1. Förresten fick jag ett nĂ€sspray med steroider i (kortisosteroid nĂ„gonting…) det gjorde att mina blodkĂ€rl lĂ€tt sprack i nĂ€san sĂ„ nĂ€r jag blev varm och pulsen höjdes började jag blöda nĂ€sblod. Vilket ofta hĂ€nde pĂ„ gymmet nĂ€r jag clinchade och alla trodde jag var dödssjuk typ.

    1. Men visst Àr det jobbigt med nÀsblod. Kan veta vara en lite grej men nÀr man har det sÄ dÀr Àr det ap-jobbigt.

     Ja det stÀmmer ju ocksÄ pÄ mig. Jag har rÀtt sköra kÀrl i nÀsan tror jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s