Minne som en fiskpinne

Hmmm, jag vet inte riktigt hur jag ska dra den här. Men vi börjar från början. Eller nej det blir från mitt i. Men uttrycket som står i rubriken är hur CamCam brukar beskriva sig själv. Kanske passande ändå (?) kommer det att visa sig. 😊

Iaf, idag skrev Camilla Gervide i mycket bra inlägg som handlar om att man inte ska ta foto på eller filma en privatperson för att sedan lägga upp på sitt stora instagramkonto, eller ens sitt lilla för den delen. I det här fallet rör det sig om Anitha Clemence. So far so good. Vi är rörande överens. 👍

Men sedan kom en fråga till CamCam bland kommentarerna om hon inte tycker att detta inlägget är något av en ironisk dubbelmora iom vad hon själv skriver och gör på Bloggbevakning, varpå CamCam svarar nedan, och jag väljer att förtydliga vad det kan ha varit som anonym tänkte på. 👇

Svaret på min fråga är att CamCam verkligen raderade den bilden med en lång utförlig ursäkt om att hon lärt sig sin läxa….👇

Och här hade jag inte haft något att tillägga och inget inlägg att skriva i frågan om det slutat med detta, men se det kom ett svar från CamCam till min fråga som jag ställde idag, som löd så här…👇

Mitt svar blev samma som ”S” och en anonym med en förläning samt en ny fråga (som inte fått något svar)…👇

Så efter min undersökande googling blir min riktiga fråga eller frågor efter dagens inlägg något annorlunda än den jag ställde ovan (även om den också fortfarande är synnerligen relevant och ”vital” skulle vara ”viral” 😉 ).

Menade inte CamCam sin ursäkt när det begav sig då för nästan ett år sedan? Sade hon bara vad som helst för att få stopp på kritiken? Och visst är det lite lustigt att hon totalt har glömt att hon tyckte det var fel? Ja iaf i 5 sekunder tyckte hon det. Eller kanske inte alls? 🤷‍♀️

Så vad tror ni? Bad hon om ursäkt utan att mena det eller har hon avlärt sig sin läxa och tycker att hon inte ska dömmas efter samma måttstock som hon använder på de influensers som hon skriver om? Att det så klart är annorlunda när hon gör det. Hmmm…🤔

Sov så gott, eller god morgon vilket det än är när ni läser. Hoppas att ni får en lika fin och soliga dag som jag hade igår. Berätta gärna om er dag och hur ni mår. 🤗💚☕️

36 reaktioner till “Minne som en fiskpinne

 1. Hennes ursäkt var bortförklaringar och inte en genuin ursäkt.

  ”Jag valde de bilder på kissande tjejer som redan delats miljontals gånger på nätet” <- bortförklaringarna

  Det är exakt samma bortförklaring som hon svarade dig så nej jag tror inte hon ångade sig. Hon sa det för att hon kände sig tvingad.

  Sov så gott! 🙂

  1. Ja, jag reagerade inte på det då, tror dessutom att jag var blockad under den tiden, men nu så här i efterhand så ser det mer ut som en bortförklaring till varför hon lade upp bilden än att hon menade sin ursäkt.

   Jag har sovit gott men lite. Hoppas du mår bra idag. 🌸

 2. Återkommande på bloggbevakning är att se ner på vissa tjejer eller kvinnor. Lite slutshaming här och där. Lite hån av andra beteenden. Det rimmar så illa med den feministiska inställning hon påstår sig ha. Får ofta känslan av läpparnas bekännelse.

 3. Men herre så genomskinligt att hon inte menade det. 🤦🏻‍♀️

  Jag mår bra och idag solen skiner. Det är mysigt med fina höstdagar och vi passar på att ta tillvara på ljuset innan dagarna blir korta och mörka. 🍂🌞

 4. Jag tycker ofta att Camilla inte klarar av att ha en egen åsikt hela vägen. Hon har en grund, men det finns inte så mycket mer i hennes åsikter, tankar och argumentation. Vilket jag tror är varför hon ofta gör tankevurpor, ber om ursäkt över saker hon inte menar, argumenterar emot som ett barn, följer ofta andras åsikter, som någon skrev: vill se vilka åsikter som blåser upp i kommentarsfältet.

  Håller även med om att hon definitivt ser ner på vissa typer av människor, vilket jag tror grundar sig i avundsjuka. Hon blev aldrig den stora influencern och musikmänniska hon försökte bli.

  Jag kom fyra IGEN på Pubquizzet i söndags!

  1. Jag känner mycket samma sak. Att hon har en åsikt mer som en image än en genomtänkt klar analys av sin egen moral. Och hon tycker inte hon kan göra fel. hon verkar nästen allergisk mot att se sina egna flaws.

   Jag vill inte högt spekulera för mycket i vad som ligger bakom hur hon gör och vad hon skriver, men visst tror jag också att det ligger en önskan om att få bli något större själv. Var hon valde att bosätta sig utomlands och vilka jobb hon tog där samt studera vittnar på att vilja bli upptäckt.

   Haha, men nu får du ju skärpa till dig lite nästa gång och komma på prispallen.🏆 😁Får ni något pris förresten. Men Grattis! 🥳

   1. Ja, det håller jag med om. Samma gällande smygreklam.

    Haha, en poäng till riksquizzet! Och om man kommer trea, tvåa eller etta får man pengar 😊

 5. Håller med er Susawoo och TRH men måste säga att när det gäller marknadsföring via sociala medier är hon jättebra. Där kan hon sina saker och har dessutom en tydlig ståndpunkt. Och bidrar till att branschen skärper sig. Men med mycket annat är det helt flytande och godtyckligt. Men precis som precis alla influensers så polariserar hon. Och folk gillar att bli upprörda, särskilt när det handlar om andras klandervärda beteende. Känns som om influencers består av polariserare eller feel good-människor man ser upp till eller vill vara kompis med, tills de trillar av tronen och då faller de i polariserande-kategorin istället.

 6. En sak som jag tycker är mera intressant, är vilka som läser Bloggbevakning, samt hur folk uttrycker sig i kommentarsfälten. Det säger lite om vad det är för människor som läser Bloggbevakning och gillar inläggen. Annars hade väl inte alla dessa människor läst bloggen och gjort den så stor? Folk gillar helt enkelt de nedvärderande och hånande inläggen om influerare (influencers).
  Bloggbevakning är som en lillasyster till Flashback och drar till sig publik därefter.

  Man kan ju fråga sig varför jag själv följer Bloggbevakning, men det är inte av skäl som antyddes ovan eller så är det anledningen. Facit har ännu inte offentliggjorts.

  1. Oj, här finns det så mycket att säga.

   Men en sak är säker att de som en gång var intresserade av att höra andras åsikter och ha en kul, munter och eller civiliserad diskussion inte är kvar där.

   Men många som vill få ohämmat spy sitt förakt, på väldigt lösa grunder, häckar kvar där.

   Loxarel, har funderat på en sak. Har du haft ett nick på Bloggbevakning som började på E?

  2. Kan väl vara en blandning av vilka som läser eller varför.

   BB är ett ställe där det som händer på sociala medier kommenteras och diskuteras. Nyfikenhet helt enkelt. Det skrivs/kopplas även till mer allmängiltiga samtalsämnen. BB uppdateras ofta. Influencers är kända personer, genererar intresse. De medverkar även i andra medier och diskussioner flyttas till BB. En öppen, allmän diskussionsplats alltså. Man är uttråkad /stressad och söker distraktion. Vill skitsnacka lite. Finns inte så många liknande forum (oavsett BB’s kvalitet eller CG sätt att skriva). Lättillgängligt. Med mera.
   Många följer ju BB men alla kommentarer ju inte.

   Blir nyfiken på varför du följer BB?

   1. Det är, åtminstone i datorwebbläsare, lite svårt att se vem folk svarar en bit ner i tråden. Svaret dras bara in 2 mellanslag på raden under den man svarar.

    Ely: Jag skrev så här i min kommentar och förstår inte vad som är otydligt:
    ”Man kan ju fråga sig varför jag själv följer Bloggbevakning, men det är inte av skäl som antyddes ovan eller så är det anledningen. Facit har ännu inte offentliggjorts.”

    1. Jag håller med. Det är svårt att se vem som svarar vem. Tror inte att jag kan fixa det dock, så själv gör jag så ibland när jag vill vara säker precis som du gjorde, skriver namnet på den jag tilltalar överst.

     Men ja, jag uppfattade att Ely skrev till dig, också varför jag inte har svarat henne.😊

     1. real Hmm: ja precis skrev en kommentar till Loxarels inlägg. Blev lite otydligt. 🌸
      Jag tänkte att det finns väl forfarande fler anledningar till att folk läser. Även om det är enormt mycket pajkastning och den går verkligen på tomgång. Har skrivit det förut men tror CG skulle vara betjänt av kollegor att bolla med för uppslag. Hon skrev nyligen att hennes favorit inlägg var att jmf influencers klädkollektioner med andra märken, att jmf om nått var kopierat och för likt 🤔😳

      Flashback som forum är bättre. 😄

      1. God morgon!

       Däckade tidigt igår kväll i sängen. 🙃

       Jo en assistent hade varit bra och jag håller helt med att det finns mycket bra på fb.

       Min nya favorit podd är Flashback Forever. Rekommenderas starkt. 😊🌸

       1. Godmorgon! Åh har inte lyssnat på den. Får göra det. Tack för tips! Vilken ingång har dom i podden till fb? Humor såklart men undrar lite tonläge. Verkar de vara personer som själva skrivit på fb. Finns det inte nån bok om forumet Familjeliv med galna utspårade trådar. Kan bli lite ”vi som vet bättre” tonläge.
        🌸

        1. De har utgångsläget att de gillar fb och mycket kärlek. De kommer även ge ut en adventskalender som man måste beställa innan mitten på oktober.

         En av dem har ett konto under sitt eget namn där men är inte aktiv. Men de har läst där inne under många många år verkar det som.

         Den är på riktigt underbar. 😊

       2. Åh har inte lyssnat på den. Får göra det. Tack för tips! Vilken ingång har dom i podden till fb? Humor såklart men undrar lite tonläge. Verkar de vara personer som själva skrivit på fb. Finns det inte nån bok om forumet Familjeliv med galna utspårade trådar. Kan bli lite ”vi som vet bättre” tonläge.
        🌸

    2. Hej Loxarel: Håller med om att det kan vara svårt att se i längre trådar vem som svarar vem. Det var bara två svar när jag skrev så slarvade lite med att adressera vem jag svarade. Det tillkom fler inlägg innan mitt inlägg postades.

     Läste ditt inlägg som att du menade att alla som läser BB bara vill läsa nedvärderade om influencers. Jag tänkte att det finns fler anledningar fortfarande.

     Uppfattade att du hintade en anledning men inte skrev rakt ut. Blev bara nyfiken. 🌸😀

     Ang skitsnacka så syftade jag mer på att snickesnacka. Även om många som kommenterar på BB bara vill spy ut galla.

     Ang Flashback: finns många trådar där som är bättre än BB.

   2. Ely skrev: ”Vill skitsnacka lite. Finns inte så många liknande forum …”

    Precis. Därför jämförde jag Bloggbevakning med Flashback. Två forum med mycket skitsnack och ondsint skvaller.

 7. förresten insåg jag nyligen att jag är blockad på hennes kompis faymes instagram. jag undrar hur det gick till? jag följer varken henne eller LD, LD har blockat henne och jag har nog blockat LD. Jag har heller inte samma nick på min instagram som här. och första gången jag ens kollade upp hennes kompis var nyligen pga ngn som skrev ngt jag inte minns nu. haha de måste alltsp läsa och snacka. helt ok. jag är nog skitirriterande för dem eftersom jag varit öppet kritisk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s