The weekend dance 🦜💃

God morgon!

Tack för alla fina diskussioner under förra tråden. Älskar att vi kan prata med varandra både när vi håller med varandra och när vi har stora skillnader i våra åsikter. Respekt. 🥰

Något annat jag älskar är att dansa, men jag är inte fullt lika lättmedryckt av all sorts musik och mobil-ljuds-låtar ligger nästan längst ner på min lista. 😅👇

Hur mår ni idag och vad är era planer för helgen? 😊🌸☕️

Jag mår bra. Har sovit gott. I helgen tänkte jag skriva några blogginlägg och 🏋️‍♀️ 👩‍💻

20 reaktioner till “The weekend dance 🦜💃

 1. Hur jag mår? Jag känner mig totalt överkörd kan jag säga. Så ont i ryggen, upp i nacken och framsida axel på vänster arm. Ja, känns tungt idag vill jag lova för jag har svårt att röra mig och vända på huvudet, svårt för att böja mig ner så blir jag hemma i soffan hela helgen. 🙂

  Hur mår ni andra?

   1. Åh, tack för omtanken. Jag hjälpte till att rensa ut en vind och den var fullknökad från golv till tak med möbler och överfulla lådor. 🙂

 2. Men vaaaaaar det inte detta preciiis det vi sade från början?!? 💁‍♀️

  ”Plastpåseskatten är en dålig miljöskatt av flera skäl. En aspekt är att de beskattade kassarna, som inte ens utgör ett miljöproblem, ersätts med produkter som är sämre ur miljösynpunkt, säger Runar Brännlund, professor i miljöekonomi vid Umeå universitet.

  Miljöprofessor dömer ut skatten på plastpåsar: ”Helt feltänkt”

  UPPDATERAD IDAG 12:01PUBLICERAD IDAG 11:50

  ”Plastpåseskatten” fyller fem månader. Nu menar kritiker att den kan ha gjort mer skada än nytta för miljön. Och klirret i statskassan ser ut att bli betydligt mindre än regeringen räknat med.
  – Den är feltänkt och ett skolboksexempel på en dåligt genomförd miljöskatt, säger Runar Brännlund, professor i miljöekonomi.
  Många i snabbköpskön har säkert noterat den – skatten som gjort att en bärpåse i plast numera kostar sju kronor. Och den har gett effekt – sedan införandet i maj har försäljningen av plastkassar rasat med 60 procent eller mer, åtminstone i dagligvaruhandeln.

  Men att det säljs färre beskattade plastkassar behöver inte nödvändigtvis vara bra för miljön. Pär Bygdeson, vd för branschorganisationen Livsmedelshandlarna, menar att det kan ha blivit tvärt om.

  – Enligt många butiker har kunderna börjat köpa obeskattade plastpåsar på rulle eller papperskassar i stället. Och de är inte bättre för miljön än bärkassarna av plast, som ofta återanvänds och slutar som soppåsar.”

  https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/skatten-pa-plaspasar-sa-har-det-gatt

  1. Från din länk.

   Även Runar Brännlund, professor i miljöekonomi vid Umeå universitet, ifrågasätter skattens miljönytta. Han menar att plastpåsar inte orsakar särskilt stor nedskräpning i den svenska naturen jämfört med många andra produkter och förpackningar. Och att det därför blir svårt att begripa vad politikerna vill åstadkomma:

   – Ingen har förklarat varför det enbart är bärkassar som ska beskattas och inte all plast. Och varför görs inte undantag för påsar av returplast när det finns andra av fossil råvara som är skattebefriade? Skatten saknar logik och sådant riskerar att gröpa ur förtroendet för miljöpolitiken.

   Prognosmiss
   Första tiden drog plastpåseskatten in runt 25 miljoner kronor i månaden till statskassan. Men enligt siffror som SVT fått ut från Skatteverket halverades intäkten i augusti till 10,3 miljoner. Regeringens prognos – att skatten bara i år skulle dra in 2,1 miljarder – ser ut att slå fel rejält.

 3. För mej hände något jättejobbigt i maj. Så ibland har jag tänkt att jag inte orkat mer. Men kämpar på. Pga av en persons härskarstil. Frigörande dans är nog himla kul. Och afrikans dans. Bra för mej att få ut stress. I morgon kommer solen igen. Var åska i går kväll över Stockholm. Jag hann inte vara med på ÖS igår. Men brukar läsa lite kommentarer efteråt. Jag önskar dej en härlig helg. 😊😇

  1. Hoppas verkligen att du orkar mer och inte låter denna ”grej” tynga ner dig. Försök att ta dig bort från personen. 👊💪

   Vi håller tummarna för att du får sol imorgon. 😊

   Du får vara med på ÖS ikväll istället. 🌸

   1. Vad fin du är. Du är min datakompis. Måste träffa personen om tre veckor och jag bävar. Men kan ta med mej någon. Men inte ok det ska behövas. Ja tycker vädret varit fint för september. Ha en mysig lördagskväll. kramis. 😊

 4. Godmorgon, ett dygn sent men är ju morgon idag också. 😉
  Jag mår bra, kommit igång med riktigt långa dagliga promenader. Kanon för humöret!
  Idag blir det dock storhandling på willys, inte lika roligt även om jag kan finna en viss njutning i att handla i mataffärer.

  Vad har du för planer idag?

  1. Ja som tur är blir det en ny morgon varje dag. 😊

   Mina planer för idag är att byta ut en sladd till en längre, träna och sen ikväll tänker jag få till ett inlägg till bloggen. Men inte mycket mer än så. Men jag är otroligt glad över att känna att jag har häng på träningen igen.

   Ändå skönt att du får veckohandlat så att det är ut vägen när en ny vecka börjar. Den enda tråkiga saken med att handla på söndagar är att mycket är urplockat och få saker som finns på erbjudande finns kvar på hyllan.

   Men jag gillar annars att handla sent på en söndag som ett produktivt avslut och laddande för ny vecka. Dessutom brukar det vara lungt och skönt med få människor i butiken. 😊🌸

   1. Jag brukar månads handla. Får såklart köpa till lite saker under veckorna sen som hinner ta slut, som ägg och havredryck, men annars fyller jag frys, kyl och skafferi en gång i månaden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s