31 reaktioner till “🎧

  1. Jag mår ok. Hur mår du? 🌸

   Har inte sett Dragons på ett tag men hon verkade lite trött så hon tar säker bara en välbehövlig paus så får hon komma tillbaka med vår challenge när hon känner för det. 😊👍

   1. Åh jag gör inget särskilt. Jag har precis ätit middag, det blev fiksburgare, och nu tänkte jag chilla med Netflix.

    Okej, ja vi får hoppas att hon snart mår bättre. 🙂

    1. Det är just det att dagarna går så fort och snart är det höst och sommaren bara försvann utan att man kunde göra någonting.

     1. Åh, tror jag förstår precis. Tyvärr är jag då inte mycket till rätt person för pepp för jag känner samma och tyvärr så känner jag så inför hele 2020. 💜

 1. Lyssna gärna på Sveriges ÖB, Micael Bydén och hans sommarprat, 27 juni i P1. Även majoren Torbjörn Johannesson har gjort ett sommarprat, 15 juli.

  När det gäller ÖB, så verkar han vara väldigt modern och arbetar hårt mot trakasserier (sexuella), som tyvärr fortfarande förekommer mot kvinnor inom försvarsmakten. Inte så vanligt, men det förekommer. Han verkar också för ett mera jämställt försvar.

  Vi kommer att få en kvinna som statschef så småningom och på olika nivåer i försvarsmakten behövs flera kvinnor. Vi har ingen kvinna som är regementschef t.ex. Målet är väl att även få en ÖB och general som är kvinna.
  Jag tror att nu är rätt tid för kvinnor att söka sig till försvarsmakten. Nuvarande Överbefälhavare är 56 år och förväntas hänga med flera år till, så utsikterna är goda att han lyckas vända vissa anställdas ålderdomliga kvinnosyn.

  https://sverigesradio.se/avsnitt/1518767

  https://sverigesradio.se/artikel/7486497

  1. Ryssland har tagit in mängder med kvinnor i sin militära organisation. Alltså sablarna vid höger axel är så snyggt, haha:

  2. Jag vet inte om du kommer ihåg det men jag rekommenderade också ÖBs sommarprat. 👍

   Kul att du också lyssnade på det. 😊

   Haha, tjusiga kvinnor och ibland är Sverige verkligen hopplöst efter. 🙃

  3. ”Jag tror att nu är rätt tid för kvinnor att söka sig till försvarsmakten” – skrev jag här ovanför. Det var innan jag råkade på en artikel i Svenska Dagbladet (19 jan 2020) om saken:

   ”Bydén ser framförallt behov av mer information till unga tjejer om vad Försvarsmakten gör och står för. … Försvarsmakten har haft flera informations- och reklamkampanjer. Till exempel ”Kom som du är”-kampanjen riktad till flickor och kvinnor i åldern 15–25 år.”

   Artikeln:
   https://www.svd.se/stor-utmaning-locka-unga-till-forsvaret

 2. Jag vet om ÖB, men ville lyfta det en gång till.
  Däremot missade jag att major Johannesson också har sommarpratat. Dock har jag inte lyssnat på denne än.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s