🎧

lmanbek som ligger bakom den här låten är bara 19 år gammal och blev egetligen känd för en annan produktion, Roses som är en låt från rapparen Saint Jhn. Fast Saint Jhn var aldrig involverad för när Imambek försökte kontakta honom via Instagram så fick han aldrig ett svar. 😜 Lite kul så här i efterhand med tanke på att låten blivit en världshit och nummer 1 i hur många länder som helst. 🥇🎼 Kanske också lite tur, för vem vet hur det hade gått annars. 😄

Imanbek är född i Kazakstan och där bor han kvar i en lite by, Asuk, och har spelat gitarr sedan han var 8 år. Inte det lättaste landet att bo i om man vill producera de den här sortens musik. 🤟

33 reaktioner till “🎧

  1. 😊👍

   Förresten, du frågade efter Alice och Syster Yster och Alien. Jag tror jag såg 👽 inne på ÖS, och isf var det inte helt bra där just nu.

   Alien , om du läser detta, hoppas du mår bättre snart och det är helt ok att skriva här även om du inte är helt pepp just nu. Och om det var du på ÖS, grattis! 🌸💜

   1. Jag gissar på inte. Att det ska vara om kärlek. Det är ju en tjej med i klippet också.

    Men visst, det kan ju vara för att luras…

    Vi får fråga Saint Jhn. Imanbek verkar tro som jag om vi ska dömma av filmen. 😊

    1. Okej, jag tyckte texten lät väldigt skum och konstig för att vara om kärlek. Tolkade alla ”you” som att det var drogen som åsyftades. 🤔

     1. Förstår hur du tänker… men det kan nog bli till båda. Och på det viste kvittar det lite så får ju var och en känna hur den vill ang låten. ?? 😊

      1. Jo, jag tycker bara det är synd att det finns så få låtar som känns som att de har bra budskap idag 😕.

       1. Alltså jag moraliserar inte alltid över texter. Så länge de inte rent uppmanar till våld, sexism eller rakt ut säger till en att begå brott eller ta droger så är jag ok med det. Subtilt har jag färre problem med.

        Ett av mina favorit grupper vet jag har skrivit text som lika mycket handlar om kärleken till drogen som hatet till den. Men jag kan göra om texten till min egen för om jag inte vetat vad som låg bakom så hade det varit svårt att se det så istället för att handla om andra relationer.

        Dessutom, hur mycket jag än är emot dem, så bör man förstå de som tar dem. Inte de som tjänar pengar, men de som tar av olika själ. Ofta för att självmedicinerar mental ohälsa.

        1. Moralisera låter som att jag gör något väldigt aktivt?

         Jag snarare observerar texten (är det samma sak så okej) . Men det är ju inte för att jag vill ta avstånd från något jag anser är omoraliskt (alltså, det skulle jag säkert också kunna göra i flera fall, men det är inte därför jag ratar den allra mesta musiken idag). Utan tror det är negativt att typ duscha i budskap som ”droger, yaay” eller till och med ”jag är så ledsen, världen är en så hemsk plats, ledsen, ledsen” (om man lyssnar på sånt väldigt mycket, det sistnämnda exemplet alltså). Då jag tror att musik påverkar oss.

         Sen finns det ju saker som gör mig ledsen eller irriterad att höra också (Sabaton som jag älskar har en låt som jag inte kan lyssna på tillexempel).

         Sen gäller det massa texter, inte bara de om droger, våld osv. Och då för att jag tror det är skadligt att lyssna på. Så sista stycket om folk som tar droger är inte relevant. Jag varken dömer eller fördömer dem för det.

         🙂.

        2. Jag skrev, ”jag moraliserar inte”. 😊

         Men jag förstår att du kan tolka det som vad du gör.

         Jag håller dessutom delvis med dig om att jag inte gillar när det blir för uppenbart och grovt.

         Men litteratur och musik har i alla tider i omskrivande termer beskrivit saker som i deras tider är lite förbjudna och jag tror inte att det är något fel med det. Framförallt när det är så subtilt att man skrivit själv måste leta fram budskapet i det. Och de allra flesta hör inte ens vad de sjunger. Jag hade tänkt att göra ett skoj inlägg om sångtexter som missförstås. Tror det får bli dagens inlägg. 😊

         Mitt sista stycke handlar om att man skriver texter om det som en liv innehåller. Det var därför som jag gick in på det.

         Hur mår du idag? 🌸

        3. Jo, fast i sammanhanget lät det som ”fast jag gör inte så”. Men det kanske var det du förstod? 😆 I alla fall, så ville jag förklara mer hur jag ser på saken då jag inte tror många andra tänker så.

         Många gånger tycker jag att det är väldigt uppenbart. Och att man borde försöka förstå vad man sjunger med i.

         Och jag hade nog varit okej om det var mer undantag, men jag upplever det snarare som regel att texterna som spelas på tex radio har dåliga budskap. Det var det jag menade med ”att duscha i”.

         Jo texter handlar ofta om hur livet är. Men jag tror de också pushar oss åt det hållet. Speciellt om det är för mycket sånt man lyssnar på.

         Och jag mår bra tack. Lite mör och hungrig, tyvärr väntade jag för länge med att äta så nu mår jag illa också, ska tvinga i mig lite ägg så blir det bättre dock 😯.

         Hur mår du själv?

        4. Ja som sagt, jag förstår att du kunde ta det som det.

         Jag håller helt enkelt inte med dig. Titta på vad musiken från tidigare århundraden handlat om. Mord, krig, otrohet, förbjuden kärlek, alkohol och droger. Lyssna på vilken opera som helst.

         Jag har lite bråttom idag, men jag mår bra. Ta hand om ditt blodsocker. 🌸

        5. Jag kan lägga till att det inte behöver vara tunga ämnen såsom droger.

         Utan bara texten i en sång jag hörde ”I love it when you call me señorita
         I wish I could pretend I didn’t need ya”.

         Gillar jag inte, först trodde jag den handlade om kärlek (då har jag en del kritik till meningen ovan, bland annat om att lögner sägs som något positivt och att få det att låta negativt att man behöver någon annan), men sen visade det sig att den handlade om ett förhållande där de ligger men han vill bara vara vänner och hon ger efter för honom 😣. Så det blev ju inte bättre. + glad musik på det. Det vill jag inte förknippa med glad musik 😯.

         Det är mycket såna saker jag tänker på. Om du hänger med?

        6. Jag tror jag hänger med.

         Jag håller med när en viss musikstil leder till en livsstil. Som gangster-rap, eller religion. De som vill hjärntvätta en med ett budskap.

         Sedan finns det annan politiks musik också. Men att de vill framföra sin ideologi via toner har jag nog färre problem med.

         Men jag håller inte med om det när det kommer till random låt på radio. Och att tycka att allt är dåligt i livet inte ska sjungas om eller kunna höras på tycker jag blir märkligt, och mycket av våra liv betås av dåliga saker och musik brukar handla om det som väcker straka känslor.

         Just den låten du tog upp har jag inte gillat alls redan från början. 😉 🙂

        7. Hehe nu var det senaste jag skrev inte tänkt som ett svar utan som ett tillägg. Men det passar ju lite ändå 😆.

         I alla fall. Jag har inte nolltolerans mot sånt, det beror ju på hur det framförs och känslorna man får kring allt och hur mycket positivt vi får i jämförelse.

         Men ja, målet är inte att övertyga dig om något, vill mest bara förtydliga hur jag ser på det hela. Jag vill ha mer positiv och fin musik. Men var hittar man sånt? 😕

         Okej och tack, jag tänkte precis på samma sak 😆.
         Vad har du bråttom till?

        8. Samma för mig. Jag skrev inte för att övertyga dig. Jag skrev för att andra som läser här ska veta att det finns olika åsikter här på fff. 😊

         Ja du, det beror ju på vad just du blir positivt av. Har tyvärr inga bra tips där.

         Jag har bråttom med att hinna klart med saker som ska vara färdiga idag. 😅

 1. Gillar den och är generellt kräsen med min EDM musik 🙂 Gillar verkligen att man kan höra samma sound from Roses till nu I’m just feelin’.

   1. Haha, underbart, och pga att jag själv skrev om fel att i inlägget så blev min kommentar till Dragons också tokig. (Alltså jag hade dessutom skrivit och tänkt rätt från början. Sen vet jag inte vad som hände. För lite kaffe? )
    😁😛

 2. Det blev en promenad för mig och sambon btw! Jag satte en timer på 20 minuter, tanken var att då kan man vända om efter max 30 minuter och då ha gått en timme.

  Min mobil stängdes dock av, och när jag kollade hade vi gått typ 4000 steg. Så vi tänkte att vi går 1000 till och vänder om så har vi gått 10 000.

  Men efter ett tag såg vi att vi nästan hade kommit till en park vi var på under gymnasiet. Så vi tänkte att vi går hela vägen dit och kollar. Sen sa jag att det är jättesegt att gå tillbaka samma väg då jag gillar att ha nya intryck. Så vi tänkte att vi tar en helt annan väg hem. Så vi borde väl komma upp i lite över 10 000 steg då. Okej!

  Då gick vi, såg något som såg ut som ett träd som brann på andra sidan järnvägen. Så vi bestämde oss för att gå runt för att se om det var en okontrollerad brand eller om någon höll på med något.

  När vi kom fram så var brandkåren där. Det var ett träd som brann. Sen började vår resa hem igen.

  Så nu, totalt ca 16 000 steg och lite över 3 timmar senare är vi hemma.

  Det var också en ”kort” promenad det… Nu behöver jag inte gå upp ur sängen på en vecka va? 😉

  1. Oj, jag det blev till en lång promenad så vida att ni inte snillade fram i farten. 😉 💚

   Har också precis kommit in, men min promenad blev bara på 1,5 h. 😅

   1. Rätt ok takt, ingen stress men ändå helt ok tempo. Dock hittade vi en mysig bänk att sitta på i några minuter så jag fick vila mina knän.

    Det lät som en betydligt vettigare promenad måste jag säga. Mina fötter gör ont 😣😆.

     1. Det blev sova istället. Men ett fotbad hade varit trevligt då faktiskt 😯

     1. Nej tyvärr inte. Jag antar att det mest sannolika är att någon kastade en fimp eller nå? Det är ju rätt torrt på många ställen här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s