Sköna maj välkommen! 🌞

May1 May Day GIF - May1 MayDay Flowers GIFs

Första maj idag! Dagen då vissa demonsterar och andra tittar på magnoliaträden och studentsång. Om man bor i Sverige vill säga. Brukar ni gå med i tågen? Lyssna på talen även om det är på TVn?

Idag är också dagen då den otroligt korkade lagen om överdrivet dyra plastpåsar i matvarubutiker börjar gälla. Dessa påsar som till ca 80% består av återvunnen plats och som i Sverige nästan till 100% hamnar på soptippen för att kunna slänga annat brännbart som blir till ny energi och värme och som när man tittar på totalen är bättre för miljön än papperspåsen. Vilket också är orsaken till att svensken Curt Lindquist uppfann plastpåsen till att börja med. För att skydda skogen. Papperspåsar genererar 70 % mer syre och 50 ggr mer gällande vattenföroreningar. 

Men så går det när politikerna ger efter för signalpolitik som inte är förankrad i vetenskap utan i känslomässiga strömmingar att vi måste göra något fort och som syns direkt i den lilla personens vardag.

Det hela känns för mig lika genomtänkt som nedan…🤪👇 😉

Men för att vara lite mer positiv, idag är också en röd dag och jag tänkte snart sätta på mig bekväma skor och ge mig ut på en riktig långpromenad. Jag borde kunna ducka för skurarna men annars så löser det sig ändå. 😊 De senaste dagarna har jag inte fått till så mycket motion. Jag tycker det här med att träna hemma framför datorn eller spegeln fungerar dåligt för mig. Men jag borde väl bara köra på och försöka motivera mig. Hur lyckas ni andra? Har ni några knep? Och vad tänker ni göra idag? 💚

happy good day GIF by Shalita Grant
Flower Bloom GIF - Flower Bloom Blossom GIFs

36 reaktioner till “Sköna maj välkommen! 🌞

  1. Haha, galna killar. Hur tänkte de där och vad ville de åstadkomma? 😂

    Jag tänker moffa ner mig soffan med netflix hela dagen.

    Ha en fin dag!

  2. Jag har egentligen prioriterat chips framför träning senaste veckorna 😉 så jag ska verkligen inte tipsa någon. Dock försöker jag ta lite längre ridturer och satsar på att hästen ska träna upp kondis och styrka och hoppas att den ansträngningen håller även mig i någorlunda form. Gick en promenad häromdagen, det var trevligt men är vädret trist så drar jag mig. Har ju ett fysiskt helgjobb som jag borde hålla mig i bättre form för att klara men nu får jag träningsvärk efter varje arbetspass istället..
    Jag borde skärpa mig. Har skrivit upp mig på distansyoga på söndag fter jobbet, mest för att min kropp skriker efter att få töja ut vissa muskelgrupper, minst för att jag har något slags sug. Det existerar inte av någon anledning.

    1. Jag drar mig också för att gå ut i dåligt väder särskilt om det blåser. Yoga ligger inte för mig och jag behöver mer puls etc än så i min träning.

      Jag gillar verkligen i vanliga fall att träna och är ofta en höjdpunkt på dagen, men jag tränar oftast helst inomhus men inte hemma och jag känner mig så begränsad och också därför väldigt omotiverad. Tror att det är första gången någonsin jag känner så och att just att man har tappat så mycket och att det kommer krävas så mycket mer just nu och jag vet inte ens riktigt hur, för att komma tillbaka.

      Önskar jag fortfarande kunde löpa, men tyvärr så har min kropp satt stopp för det.

      Så vi är två som är helt utan sug. 😅🥰

    2. Ridturer, ja.Galopp är också en dans, men kan man rida i den takten? Det roliga i denna video är flöjtstämman. Hon jobbar verkligen för lönen:

    3. @ 👽 eller någon annan:
      Om man har musik i öronen vid ridning i naturen, rider man då lite i takt med den musik som spelas?
      Kanske dumt att lyssna på musik, för då hörs inga andra ljud utifrån?

      1. Jag brukar ibland ha ena örsnäckan i vid ridning och lyssna på musik eller en podd och det funkar bra. Nu rider jag ju gångartshäst så det finns ju lite att välja på utöver de vanliga växlarna och jag kan tänka mig att video nr 2 där kan funka till en fin ökad tölt om inte annat. Och klart man blir påverkad av musik även i sadeln och hittar på med lite sidvärtes rörelser och tempoöknningar och dyligt. Dock rider jag en rödmärr så det finns gränset för vilka utsvävningar jag kan göra. Ibland stannar hon resolut och ger mig onda ögat och typ säger ”skärp dig”.
        Tack och lov är hon inte rödmärren om sticker eller kastar av en när hon tröttnar. (Jag har haft en sån tidigare och då kunde man inte lyssna på annat under turen)

        Men musik är hjälpsamt speciellt om man har en häst som ökar fart och takt av sig själv, det blir så väldigt tydligt då.

  3. Ja nu får jag köpa påsar på rulle som är mycket tunnare och och sämre att ha till soporna. Så himla dumt.

    Jag vet inte vad jag ska göra idag. Läsa en bok kanske men jag kommer inte träna. 😉

    Ha en fin dag alla!

    1. Jag spekulerar i om inte själva orsaken är att de vill få in mer skatt och att de inte ens själva tycker att det är en rimlig åtgärd, men vad vet jag? 🙃

      Jag har inte heller kommit ut. Den utlovade skuren blev till ett helt regn, så jag får väl häcka inne ett tag till.

      Detsamma! 🌸

    1. När jag klickar på länken till Bloggbevakning, kommer jag till någonstans mitt i kommentarsfältet. Konstigt, men på den platsen står en vettig kommentar av Anonym / 11:54:
      ”Det finns en ny funktion på bloggen där man kan skriva Camillas efternamn i en kommentar som svar om man ser någon riktigt vidrig kommentar som behöver plockas bort. (kommentaren med efternamnet kommer inte att synas i kommentarsfältet) Jag skulle vilja använda den funktionen för det här inlägget.”

      1. Jag läste inlägget och instämmer helt med kritiken. Det var också en bra replik från anonym, men jag antar att den funktionen skulle behöva användas lite väl ofta. 😉

        Kul att se dig. Hoppas allt är bra med dig? 😊

  4. Åh, vad skönt med promenad. Jag har troligtvis fått covid-19 och känner mig halvt död. Jag vill också orka gå ut! Jag orkar knappt läsa bloggar och kommentera 😦

    1. Nej men usch! Hoppas att det blir lindrigt och att du sedan blir immun. 💞

      Jag gjorde din Limoncello drink här om dagen men med fel limoncello, fastän jag vet att den inte är bra… 😫

      Ska testa igen och beställa den du rekommenderar för ytterligare prövning. 😛

      Krya på dig ! 🌸💚

  5. Hur jag löser dagarna numera är att göra en lista med dagens måsten, däribland träna de dagar jag känner att jag bör det (har gått från att orka ett hopprepspass på 2,5 minuter till ca 5 minuter nu, woho! 😆 nu kör det situps och lite annat till det också).

    Jag blir i allmänhet gladare av listan tror jag. Som sagt så mådde jag dåligt förra veckan och därför tänkte jag att jag skulle ta en paus från listan för att börja må bättre. Tror det snarare förstörde för mig och gjorde att jag mådde ännu sämre. Bara det att jag har bestämt vad jag ska göra dagen efter gör mig mindre uppvarvad när jag ska sova.

    Men jag såg en video kring tips om hur man kan hantera dagarna i karantän för att må bättre (tror det ligger en del i det) kan leta rätt på den och posta här. Men kortfattat var det typ: ha ett specifikt ställe där du gör en specifik sak. Typ sov i sovrummet, inget annat. Jobba vid skrivbordet och ta det lungt i soffan (nu har ju tex min sambo bara en dator så han pluggar och spelar på samma ställe, men han säger att han skulle må bättre av att ha olika ställen).

    Så att ha en yta som din ”träningsyta” kanske kan (efter ett tag av att vänja sig) kan hjälpa? Åtminstone blir väl koncentrationen och motivationen bättre när du väl står där.

    Sen gillar jag utmaningar. Så jag kör gärna en typ hopprep challenge på 30 dagar där det sakta blir tyngre och tyngre och vips så har man åstadkommit massor 😆. Det motiverar mig att göra det de dagar jag bestämt mig för det. Men då tar jag det mer i min takt och har stått och stampat på dag 1 tills dess att jag faktiskt orkade hoppa hela 5 minuters passet och sen börja gå vidare på dag 2. Annars hade jag bara sett hur jag misslyckades hela tiden antar jag..

    1. Tack för väldigt bra råd. Mitt problem tror jag delvis är att jag inte hittar bra grejer på nätet som de du föreslår. Och så blir jag så himla varm.

      Men jag ska disciplinera mig och sätta mig och leta på allvar.

      Tror du har rätt om dig själv. Det är ju så för mig också, att när jag ”vilat” för mycket, vare sig det beror på ork eller att jag haft feber, så blir ju allmäntillståndet så mycket sämre.

      Men det är bara att inse. Jag har inget val och jag måste lösa det.

      1. Vad är du ute efter? Jag gillar träningsappar, men då är det svårt att hitta vettiga.

        Sen ska man bli varm när man tränar 😉,skämt åsido, men kan du inte vädra ordentligt? Jag har ju min träningsplats framför balkongdörren så om jag skulle lida skulle jag kunna öppna.

        1. Jo jag kan vädra men vad som behövs är rotation på luften och där jag står, framför spegeln, är den som sämst och till sommaren kommer det bli olidligt. Har mycket mycket fönster och i väst.

          Perfekt i andra sammanhang. Dåligt när man ska träna. 😉

          Jag vill ha puls men med fokus på bål och överkropp. 🙃

          Typ skuggboxning är ok men det behövs mer.

          1. Lol jag tänkte faktiskt använda uttrycker ”rotera luften” men ändrade mig i sista stund 😆. Men har du ingen fläkt?

            Okej, har inte några direkta tips. Jag gillar att få upp pulsen med hopprep (jäklar vad jag tjatar om det där jäkla hopprepet 😂, men det är typ det bästa redskapet jag har) och sen fokuserar jag på de andra sakerna jag vill gå igenom. Då blir det väldigt simpelt.

            Jag kommer spontant inte på hur man får puls i det hela. Mer än typ köra en serie av tillexempel situps, armhävningar, upphopp, repeat.

            1. Nope ingen fläkt.

              Ja nä men alltså det finns massor som jag kan träna i vanliga fall som fungerar som jag behöver, fast ofta då hela kroppen, men den undre delen kan jag tillfredsställande fixa på mina promenader med stationer och andra typ av hopp tex.

              Så vad jag behöver är några lämpliga klipp från tex Youtube. För inspo. Övningarna kan jag ju egentligen redan själv. Bara så tråkigt att lägga upp det på egen hand.

              1. Hur kan man inte äga en fläkt?! 😨 Hur överlever du sommaren? 😧

                Ah okej, ja men det håller jag med om, jag vill dessutom gärna ha något som säger när jag ska byta övning och klockar mig automatiskt, jag är mycket mer motiverad då än om jag ska hålla på och klocka mig själv. Att räkna repetitioner är inte lika illa bara jag vet vad som ska göras (åtminstone nu när jag inte har så många olika övningar).

  6. Hej till er båda om träning. Nu när jag inte kan boxas tränar jag hemma och jag har gjort ett roligt program åt mig som består av: yoga plus bröstsim på morgonen. På eftermiddagen någon slags metcon (metabolic conditioning) ofta styrka sprint och kroppsviktövningar i något roligt format. Efter detta någon slags core eller styrka och efter detta plyometrics tex pike jumps eller tuck jumps eller lunge jumps eller uphill sprints utsnför mitt hus. Jag värmer upp genom att skuggboxas.

    Nu har jag lyckligtvis tillgång till pool o gym men hade jag inte haft det hade jag gjort odd object lyft tex vattenflaskor i en ryggsäck o använt som tyngd. 300m sprint hade blivit 300m höga knän. Jag videochattar med min tränare när jag tränar ibland och så postar jag på imstagram stories för att hålla mig accountable. Jag har en träningschattgrupp där vi peppar varandra.

    Jag kan tipsa om ben bergeron comptrain de skickar träningsprogram dagligen och har nu anpassat det till hemmagym. Man skriver upp sig på deras sida.

    Gällande hopprep älskar jag det. I början orkade jag 2min och nu kör jag 30 min med tungt rep utan problem. När jag tränade för fight förra året sprang jag på morgonen och ett eftermiddagspass började med 10 x100m sprints sedan 30min tungt hopprep sedan 5 ronder på padsen och mellan pads speed kicks på säcken och så sedan direkt in i armhävningar och situps. Jag förstår inte hur jag kunde gå från 2min på rep till det. Men ligger man i och är konsekvent så blir man bättre o bättre.

    1. Tack för många bra tips. Men lite så här är det att jag är lite begränsad över vad som är smart för min kropp att göra varje dag.

      Vad jag kanske borde lösa är någon stans där jag kan montera upp TRX-band, men vill ju inte göra åverkan på min bostad bara för att det ska vara så här 6-12 månader. Och jag tror inte jag har någon bra dörr där jag samtidigt har utrymme. 🙃

  7. Håller verkligen med dig om att vissa bestämmelser politiker får igenom ”i miljöns namn” är ogenomtänkta.

    Kan tipsa om Kayla Itsines (Bikini Body) alt. World of Shape (Fitnessfighten) som är program upplagda för just hemmaträning – kanske ger lite motivation?

Lämna en kommentar