Vi behöver snackas vid lite…

Det är fredag och de flesta av oss skulle i vanliga fall förberett lite AW eller något annan skoj utgång till helgen, men nu har vi istället tid över att reflektera över hur sjuttsicken vi shoppar och klär oss tänker jag. 😃Här kan ni jämföra med andra beiga och det är den på kjolen jag menar.

Jag anser mig ha en ganska bra känsla för mode och en riktigt bra känsla för färg 😇, men vad är grejen med den här färgen som många springer omkring med nu vare sig de klär i den, ytters få gör, eller inte? Det är en beige färg som ändå drar mot rött eller kanske mer rosa, men det är inte puder rosa eller dusty pink jag menar. Den liknar enligt mig kattmat, ger en ingen känsla för att vara vare sig fräsch, ge ljus/lyster till ens look, inte ens i närheten att vara elegant, nä inte ens så ful att den slår över och blir cool. Finns det verkligen folk som gillar den här färgen eller har de bara börjat gilla den pga mördande reklam samt att de översköljs av den överallt? 🤷‍♀️

Tex Alexandra Nilsson har gått all in på den här färgen. Alltså jag gillar henne som person men jag har fått en stark känsla av att hon inte har en egen stil utan att hon lätt blir påverkad av vad som är hett just nu samt vad de som hon samarbetar med vill prångla ut. Det eller safear med svart eller vitt som aldrig går ur tiden.

Är det så det går till när så många samtidigt börjar ha på sig omöjliga färger? Blir påverkad av vad de ser överallt utan att känna efter om det passar en själv eller ens på någon annan? Lättsålda av (vill inte säga modetillverkare för jag tror inte många av dem gör så här med den här färgen) av dem som massproducerar både kläder och reklamen för dem?

Jag kan också tillägga att jag inte brukar reagera så strakt på ”årets färg” utan kan lätt se att det finns vissa som blir urläckra i den även om den så klart inte är för alla. Men det här, leverpastejsbeigt?!? Vem klär egentligen i det?

Har ni fler exempel som av likande saker som ni kommer tänka på? Spikmatta? Tyngdtäcke? Inte för att de är fula utan för att de säljs med mördande reklam och mun till munreklam om hur fantastiska de är. Eller är det jag som helt missta grejen med alla saker jag tar upp? 🙃

*lite upprörd* 😅

31 reaktioner till “Vi behöver snackas vid lite…

 1. Jag förstår inte detta. Forskarna är inte överens om hur och om tyngdtäcket verkligen har effekt på hur vi sover, och studier ger inga klara besked. Hur blev detta så stort? Är det någon här som prövat ett?

  1. Jag har inte prövat men känner de som har ett och gillar det. Dock undrar jag själv och jag tror inte jag själv skulle gilla det för bara tanken att ha en pyjamas som sitter åt håller mig vaken. 😉😊

 2. Jag älskar min spikmatta dock. Är så skönt och avslappnande och superbt för ryggont stela muskler och även träningsvärk. Så jag använder min minst 1 gång/vecka!

 3. hahaha ja. jag själv bär mest svart med inslags av grått, vitt och vinrött. metallic och spets bär jag gärna. toppar utan är och gärna vida långa byxor väldigt asieninsprirerat. minimalistiskt med inslag av athleisure och street. den där beiga kan jag inte med.

     1. Åååh men detta har jag missat förlåt. Ska läsa o lyssna igen o svara. ❤❤. Min wordpress-app ger mig bars godtyckliga pushnotiser trots ominstallation tusen gånger. Usch, känner mig dum nu.

 4. En kompis till mig kallar just den beiga färgen för italienska underkläder.
  Själv föredrar jag svart, grått, med lite inslag av normalbeige.
  Hade en lärare på universitetet som var klädd i beige från topp till tå, beige polo, beiga strumpor och skor, beige tupé och beige manchesterkostym. Vi kallade honom Manchester United.

 5. Av någon anledning tänker jag på min moster när jag ser färgen (inget illa menat, jag äskar dig moster ❤️ 😂). Inte för att jag minns att jag någonsin sett henne i den. Så jag vet inte varför, kanske har hon haft något åt det hållet när jag var liten.

  Nåja, nä men jag håller med, den färgen känns konstig. Begie i allmänhet är väl inget jag har så mycket. Jag gillar ljusbeige, typ sandfärgat (satte precis kuddfodral i den färgen på prydnadskuddarna till soffan, som äntligen är fixad btw). Men jag tror inte jag skulle passa jättebra att klä mig i det.

 6. Ful ickefärg!

  Jag har nästan alltid svart/vitt/beige och någon stark färg, mönstrade strumpor eller annat som livar upp mig.

  Klassiker får kosta, mode köper jag helst på rea.

  Går gärna på second hand och har gjort fynd som jag är riktigt nöjd med. Senast en svinsnygg ofodrad kappa i 95% lin, orange. Spännande värre strl 44 och jag är en normal 36:a. Men den skrek ”MOA”. 140 kr är inget att bråka om. Gick till skräddaren som sydde om den, inget litet arbete, för 350 kr. Så snygg och allt utom ful ickefärg. Jag känner mig så tuff och speciell i den.

  Har koll på mode men förstår mig inte alltid på det. Tycker oftast influensers har motsatt effekt på mig. Alla ser likadana ut, har samma tråkiga möbler och opersonliga stil. Elsa B och jag har inte samma stil men jag uppskattar hennes egna idéer om kläder och inredning.

  Oj! Vad tog det här vägen då? Blablabla… Skulle bara göra ett kort inlägg innan fredagsmyset skulle inhandlas. Ni är för trevliga på det här fiket! 😊

  Ha en skön och lugn fredag, ni som kan. Hundar, ungar och ConVid-19 ger vid handen att min fredag blir allt annat än lugn. 😘

  //Moa

  1. Åh, man jag (vi) blir alltid lika glad när du har tid att titta in och blir ännu gladare när du tar dig tid att skriva en längre kommentar.

   Hoppas det lite senare ikväll lägger sig lite lugn över ditt häng i soffan med något gott i glaset. 😘🌺

   1. När jag var yngre var beige verkligen en hatfärg. Det var BARA pensionärer eller torra mattelärare som bar något i den färgen. Min mormor tex, hon hade alltid beiga byxor och en beige jacka på sig, tröjan kunde ha annan färg men utomhus var hon alltid tant-beige!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s