50 reaktioner till “Varför …

  1. Ja det kan bli så att om man har astam så kan symtomen för Corona bli värre eftersom att den är en sorts lunginflammation. Det behöver inte bli så men man bör vara extra försiktig.

 1. Jag blir ledsen och undrar vad som är galet hos människor som kommenterar människor på det sättet som Alexandra beskriver att hon blir utsatt för.
  Hon är otroligt modig som berättar öppet hur hon känner och hon gör det med så stor insikt.
  Jag försöker bortse från alla empatistörda människor som finns där ute och istället tänka på alla där ute som hon faktiskt hjälper med sin insikt och med sitt mod genom att berätta sin historia.

  1. Jag klarar inte av det. Att bortse från dem. Vill bara stoppa en strumpa i munnen på dem och fästa den med superglue. 🙄

   Men jag tycker Alexandra trots hur hon själv känner lyckas väldigt bra med att vara stark.

   Hur har din vecka varit? Mycket jobb? TGIF? 🍾

   1. Veckan har varit intensiv. Alla möten via Skype vilket alltid är en utmaning med människor från olika länder där de med engelska som modersmål har ett övertag. Sedan gäller det att ha en stor dos tålamod och empati då min uppgift är att driva igenom en stor förändring. TGIF, snart så. 🎉
    Helst skulle jag vilja jaga rätt på alla elaka människor och säga vad jag tycker om dem. Men jag tänker inte låta dessa ***** slösa bort min energi, energi som jag kan använda på alla fantastiska människor som faktiskt är i majoritet.
    Din blogg frodas och nya härligs människor hittar hit. Jätte kul. Hoppas du och alla de som hänger här får en bra helg. 😃

    1. Hur var det nu. Var inte en del av dina uppdrag agilt ledarskap? Om det är det det gäller förstår jag att du kan stöta på bromsklossar. 😅

     Håller med om att prioritera.

     Visst är det kul och detsamma! 🌼

 2. Jag blir så trött på världen. Nej man förtjänar inte dålig behandling bara för att man är en offentlig person eller väljer att dela med sig av sitt liv. Hur sjutton kan människor komma fram till en sådan slutsats? Hallå, i hela huve’t!??

  Ibland så tänker jag att jag vill bli del av en sekt, en grupp med folk som har samma (goda) värderingar och som ‘jag-löst’arbetar för samma mål och med samma solidariska anda, där alla är snälla och bygger upp varandra. Tyvärr så vet jag ingen sån sekt, inte ens feminismen är friktionsfri för oss kvinnor. Hästvärlden anses ju vara sekteristisk, och likaså hundvärlden men jag antar att problemet är att folk i allmänhet är så dömande och alla tror sig sitta på både facit och rättigheter som inte får inskränkas men gärna inskränka på andra.
  Så jag får kanske ha en sekt på 1 person. För enkelhetens skull.

  1. Jag är väldigt anti sekter, men din skulle jag kunna tänka mig att överväga att gå med i. 😅

   Instämmer i övrigt ang hästfolk. Har sällan stött på mer skvaller sugna människor som inte drar sig för att göra både det ena och det andra både bakom och i din rygg.

   1. Ja så är det ju, hade det inte varit för kärleken till hästar så hade jag flytt den världen för längesen.
    Hänger nu i ett litet stall med 4 pållar i, och är för det mesta själv där, vilket är rätt skönt. Sen har jag bytt inriktning från hoppning/dressyr till isländsk-ridkonst och skillnaden i inställning och vad som är av vikt, är milsvid.
    Jag fattar bara inte hur man kan bete sig illa mot folk och inte skämmas ögonen ur sig. Nu är jag kanske av den gamla skolan, men om jag vet att jag gjort fel så mår jag riktigt dåligt tills jag fått chans att be om ursäkt eller gottgöra mitt misstag.
    Haha och på tal om det så blev jag tillfrågad om jag kunde hoppa in och jobba i helgen för kollegan har trillat av en häst och fått hjärnskakning. Tackade självklart ja eftersom jag tabbade mig föregående helg och chefen blev så glad att jag attackerades med en kram, i dessa coronatider!!

    1. Aj om din kolega och fint av dig. 🌷Du kan ju alltid trösta dig med att det inte finns så mycket annat göra i dessa tider, ja förutom att du kan vara med hästen då. Man vill ju knappt träffa vänner ens. 🙂

     1. Nej jag har jobbat så mycket senaste 4 v så har inte orkat eller haft tid att vara social och känner mig ganska nöjd över det för en gångsskull. 😁
      Pratade med en bekant igår som arbetar med tjänster i folks hem (ventilation) de hade besökt 30 lägenheter om dagen i några dagar innan hela jobbstyrkan blivit kanonsjuka. De var rätt säkra på att det var corona pga symptom och hög feber men de fick bara till svar från sjukvården att de inte finns resurser för dom att få det bekräftat med test så de fick ta ansvar för sin karantän… så glad att jag tackade nej till fest förra helgen 😂

      1. Usch fy!

       Jag är faktiskt lite upprörd över det där med testerna och tänkte skriva något om det nu i helgen.

       Din bekant och kollegor kommer säkert bli bra igen och vi får väl hoppas att de inte har träffat någon på sina hembesök som är i riskgrupper.

       1. Ja jag är jätteorolig för att jag ska smitta någon annan som är i riskgrupp. Min mentor är 60+ och har diabetes och hon har tjatat hela det här året om att vi ska få till en träff och prata släktforskning, litteratur och häst men jag har som sagt jobbat så mycket och nu vågar jag inte för vill inte utsätta henne för risken, även om jag inte är sjuk själv så känner jag bara att man kan socialisera när det här blåst över.

        Ja det blir ju en jäkla smittspridare att gå från lägenhet till lägenhet och hälsa på folk och inte få med sig något från den ena till den andra. Och att sprita händer som är smutsiga med beläggning är ju helt verkningslöst. Har varit på tillräckligt många hygienkurser via jobbet där vi fått smörja in oss med kontrastfärg och sedan tvätta händerna med olika rutiner. Kallt vatten med och utan tvål, enbart handsprit och så varmt vatten med och utan tvål.
        Och kan ju säga att handsprit funkade sämst. Handtvätt med kallt vatten och tvål gav bättre resultat och varmt vatten med tvål var bäst. Dessutom så fungerar ju inte handsprit på virus så det känns bara banalt att folk ska bunkra det det blir bara en falsk trygghet där folk kanske hoppar över riktig handtvätt och sprider virus mer än annars.
        Har man brist på handsprit i framtiden däremot och behöver något som faktiskt fungerar mot både bakterier och virus, svamp och sporer, så kontakta närmsta gris eller kycklinguppfödning och fråga om de har en Envirolyte-maskin och om du kan få fylla en petflaska. ✌
        Funkar finfint som gurgelvatten på det där första kittlandet i halsen innan förkylning, eller som gummistöveltvätt vid fotsvamp och allt därimellan! 😁

        1. Intressant fakta. Jag trodde att att handsprit fungerade på de flesta virus utom vinterkräk. Att t.o.m. kallt vatten fungerar bättre visste jag inte.

         Haha jag får googla fram närmsta uppfödare. 😊👌

         Jag börjar bli nyfiken men förstår om du inte vill säga, vad jobbar du med?

   1. Det fanns ingen svaraknapp på din senaste kommentar så jag svarar här. Är utbildad djurvårdare i grund och botten men jag har sadlat om och har ett mer administrativt arbete nuförtiden lite mer analytiskt inom livsmedel, men jag hoppar in ibland på en smittsäkrad besättning och kör lite vaccinationer/kastrationer och andra sysslor som kräver certifikat, eller när ordinarie bönder har annat för sig. 😄
    Men går i tankarna på ett mer kreativt och flummigt yrke som ger lite mer färg i vardagen. Och så skriver jag mycket men jag vill inte jinxa mig själv så det är hemligt för de flesta i min närhet ännu.
    Men har alltid velat bli författare och det är samtidigt det mest skrämmande jag kan tänka mig att försöka mig på. Så intimt att släppa ut sina fantasier..

    1. Ändå spännande och varierande jobb kan jag tänka mig.

     Och lustigt att säger skriva, för det har jag redan tänkt kommer lätt till dig när jag sett dig skriva dina målande kommentarer här. 😊👍

     1. Ja det är absolut varierande dagar, och fördelen med att jobba med djur är att man aldrig hinner ha tråkigt och dagarna går väldigt fort. Och sen sover man gott. 😄
      Tack, det är en oerhört stor komplimang för mig! 💜💛❤

 3. Vad sa du? Stoppa en strumpa i munnen på vissa? Bra förslag! 😊

  Jag följer inte Alexandra, har aldrig gjort men vet sen hennes ” mindre friska period” hur hon fått ta emot skit för sin kropp.

  Kan inte människor sluta kommentera andras kroppar? Bara sluta? Vara vänliga och snälla och hitta andra värden än just det yttre?

  Är sanslöst trött på kroppsaktivister i alla storlekar. Så ointressant och intetsägande. Stora som små aktivister är precis samma/lika. Som om ”skalet” säger något om innehållet? För mig är det noll och ingenting att visa upp sin kropp.

  Det viktiga är inte att våga visa upp sin kropp för andra, utan det viktiga är att lära sig älska sig själv. Med eller utan valkar, armar, ben, finnar… Ja, ni fattar.

  Det är både attraktivt och spännande med människor som lyser inifrån.

  Tror dessvärre att vi kvinnor har en del att jobba med just i hur vi värderar varandra.

  Nu ska jag mata och natta fem (snart sex) islänningar på fyra ben. Inte mina, jag är ingen hästmänniska öht, men ibland tar livet en annan vändning och det blir bra ändå. 😊

  Sen vin, ost och brasa. Sämre kan man ha det!

  Bästa fredagen till oss alla!

  //Moa

   1. 😊 Mmm… Storstadsmänniskan jag är trivs riktigt fint med att vara djurvakt ibland emellanåt.

    Hen är modig! Två hundar, tre katter och fem 🐎 till en novis. Iofs, jag har ju ridit ett par ggr i mitt liv. Så jag fattar ju att där huvudet är, är fram=där ska maten in, där svansen är är resten… 😘😘😘

    Älskar olika, älskar att få prova och utmana mitt liv.

    Ett av djuren blev riktigt sjukt i somras, när jag var djurvakt. Vilka ⭐️ I din genre jag mötte då. Tack för att ni finns!
    🌺

    //Moa

  1. Kunde inte hålla med dig mer men vill även lägga till män borde sluta att värdera kvinnor efter deras kroppar.

   Underbar kväll du har framför dig, eller förmodligen just nu.

   Själv har jag druckit de traditionella fredagsbubblorna efter ätit lite sushi 🍣😊🍾

   1. ”Martell Noblige” här, men njaa, föredrar nog sötare alkoholdrycker som likörer, portvin, madeira, söta vita viner osv.
    När det gäller starksprit pratar vi om små mängder. Ca 5 cl åt gången, tyvärr.

    1. Noblige´n var en present, som stått i skåpet ca 108 år, så att ingen tror att jag själv köper dyr sprit.
     Naturkork, där jag fick övre hälften i handen och resten satt kvar. Fick försiktigt upp den också, utan att kork hamnade i drycken.

     Lärdomen av detta blir, att man ska inte låta sprit stå för länge, för då torkar korkarna. Sprit blir ändå inte bättre av att lagras på flaska.

     1. Håller helt med. Har en flaska grappa som var öppnad och sedan lämnad för länge så att alkoholen har avdunstat.

      Jag tycker att det låter som att du varken borde skämmas för det samt borde ifall du kan unna dig riktig finalkohol.

      För min del var det en flaska Loxarel som öppnades igårkväll. 😊🍾

 4. Du har så rätt så… Alla bara sluta att kommentera helt enkelt!

  Sushi är bra fredagsmys! Bubblor till det… Tja… Det kan man väl vänja sig vid! 😘

  //Moa

 5. Tycker BBs senaste inlägg är typexempel på hur elaka folk kan bli när de känner att det är rättfärdigat. Inläggen är skrivna med dräplig hätsk ton och kommentarerna följer samma still. Det skälla och hånas och intelligens ifrågasätts och man kallar människor för vidriga. Jag kan förstå att folk blir upprörda men det rättfärdigar inte sådana elakheter. Typiskt lynchmobben.

  1. Jag håller med. Tyvärr så är det mycket som jag vill skriva som inte släpps fram. Hon har haft flera inlägg som inte dragit några åsikter annat än om Corona nu ett tag tills hon ändrade tillbaka tonen igen.

    1. När jag vill säga ifrån att folk ska sluta vara taskiga.

     Men det är iofs också då påhoppen på mig själv också kommer.

     Har inte kollat om hon släppte fram min protest till att jag skulle trixa med olika ip som något anonymt troll envist hänger sig fast vid efter att CamCam hävdat att det är så.

     1. Okej jag förstår. Jag tvivlar på detta att hon låter det gå igenom. Det är ju hennes grej att låtsas som motståndare har massa nick, är anonym osv… Tror du genom denna blogg bäst kan reda ut allt surr.

      1. Ja, men jag kan inte bestämma mig. Ena stunden vill jag skriva om BB och CamCam nästa tycker jag att det sänker mig själv som den som jag vill vara som”take the higher ground” …..🤪

       Griplööv har dock på riktigt blivit irriterad på oss. 🙌

     2. @ real Hmm, 4:37:
      Först en parentes: Det ringer i kyrkklockorna NU, 00:30. Märkligt, men ska undersöka varför imorgon.

      Det var väl då du blev permanent blockad 1 eller 2 månader och Bloggbevakning beskyllde dig för att använda massor av IP-nr, men att du av misstag blandat ihop något, så att hon kände igen dig ändå?
      Är du oskyldig, så är det ju Bloggbevakning som har blandat ihop något och av misstag trott att någon annan, som använder olika IP-nr skulle vara du. Hon har helt enkelt rört ihop det eller som Asterixia mycket träffande uttryckte: Bloggbevakerskan förstår att något är fel, men inte vad eller vari felet består.
      – Orättvist att du blev drabbad.

      1. Så här tänker jag.

       Jag kommer aldrig kunna bevisa något för det är hon som sitter på all data så det är lönlöst att ens försöka gå den vägen.

       Jag är dessutom väldigt osäker på vad hon vagt anklagat mig för. Har jag skrivit från flera ip? Självklart jag sitter inte alltid på samma plats. Har jag någon gång kommenterat som anonym. Jajamen men då har jag varit fullt medveten att hon vet att jag är jag och ibland har jag t.o.m. med flit velat att hon ska se vem jag är och då fyllt i mail men inte nick. Så har jag gjort detta i smyg? Nej. Hade jag känt att det inte var nödvändigt pga hur hon sköter sin blogg hade jag aldrig gjort det. Hände det ofta? Nej verkligen inte bara någon enstaka gång när jag vill få sagt något men inte hade tid eller ork med tjafs.

       Så nu är allt detta sagt.
       Ponera nu hypotetiskt att det hon säger hade varit sant, vad hade det spelar för roll för någon annan än mig om jag skulle trixat med ip? Det är inget som påpekar hennes blogg och statistik. Tvärtom.
       Så då blir den logiska slutsatsen att CamCam inte skulle brytt sig om det verkligen var så. Då blir nästa slutsats att hon påstår och basunerar ut det är för att hon har något att vinna på det.. inte för att hon vet att något är fel men inte vet vad. Jag tror att hon mycket väl vet vad hon gör. Däremot har hon en enormt dålig läsförståelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s