Titta ut från din egen bubbla

T7 Rörelsehindrade

Jag har ett inlägg som är tidsinställt till ca kl 13:30 idag om att folk gärna lever i sina egna filterbubblor, men jag såg just nu Alexandras vlogg där hon i förbifarten nämnde att hon stod på en handikapplats med sin bil och väntade på Andreas. Detta fick mig att skriva följande rant på hennes blogg och jag tänker att jag vill att fler ska läsa det här och förstå vilket enormt problem detta är för alla med handikappstillstånd.

Så här kommer min rant….

The real Hmm

Ok det är dags för lite skäll. 

Så här tänker förmodligen du och tusentals andra, jag står och ska hämta upp någon och står då på en handikapp-parkering men självklart flyttar ”jag” mig om det kommer någon som har tillstånd. 

Vad ni inte tänker på att ni inte har en aning om det kör förbi någon som har tillstånd för det kan ni inte se ifall de har. 

Och den som är handikappad vet inte att du inte får stå där, tror att platsen är upptagen och kör vidare för att försöka hitta en annan parkering som då dessutom blir alldeles för långt bort, i bästa fall, i värsta står någon annan också där som inte borde stå där. 

En som är handikappad kan heller så klart inte lätt ta sig ur bilen för att kontrollera ifall du får stå där eller inte. Självklart eller hur? För den är handikappad. 

Så en handikapplats är INTE en väntzoon eller upphämtningsplats för er. ALDRIG NÅGONSIN. 

Och nej det är inte bara lilla du som står där i ett par minuter så det gör väl inget tänker du. För jo det är folk som gör så HELA TIDEN att det faktiskt oftare är folk som står där UTAN tillstånd än att där står folk som har dem. 

Sluta upp med att vara ivägen för de som bättre behöver komma till och som inte har ben som funkar vilket du och din partner, barn eller vem det nu är du väntar på har. 

Tack på förhand för att ni från och med nu slutar med sådana egoistiska fasoner.

15 reaktioner till “Titta ut från din egen bubbla

  1. För att förtydliga det hela lite. Mitt inlägg publicerades enligt Google för 3 timmar sedan. ”Det andra” inlägget med nästan likadan rubrik publicerades för 2 timmar sedan. Klockan på mitt inlägg visar 00:45 och på ”det andra” 00:24. Intressant men inte första gången. 🐷

   1. Tack för förklaringen. Lägg också märke till klockslagen på den första kommentaren. 😉

    Dessutom så är det ju inte precis så att det brukar publiceras något kl 00:24 eller liknande. Typ aldrig.

      1. Jag tyckte du och Asterixia smög runt saken i de första kommentarerna, fast det tog en stund att fatta. Man kan säga – apropå ”som man känner andra, känner man sig själv” – att; som man känner sig själv, känner man real Hmm. Åtminstone när det gäller skrivande på bloggar. 😉 – Provar en så´n där förhatlig emoji.

       Kul upplägg, men jag föredrar att bara kunna läsa och tolka texter slaviskt ordagrant. Det är mindre ansträngande för huv´et. 🙂 🙂

 1. 😉 – wnking face i min menig; ”to silently let the reader in on a secret.” Kan ju betyda massa annat också.

  🙂 – småleende ansikte; ”Skall uttrycka positiva, glada och vänliga känslor, men kan ibland uppfattas som och användas för att uttrycka ironi eller att vara nedlåtande – nästan som att man säger att någonting är okej, även fast det egentligen inte är det.”

  Därför gillar jag inte emojis. En emoji kan betyda för många olika saker och då måste man tänka på hur även DEN uppfattas av mottagaren. Det räcker att det besväret gäller texten man skriver, hehe. <— mycket bättre

  1. Jag kan hålla med om att emojies tolkas olika av varandra ibland men jag tänker att lika ofta så kan den vara ett bra försök att ersätta rösten och tonläget samt mimik och kroppsspråk.

   Jag har flera gånger inte varit säker på vad du har menat men efterhand som man lär känna hur du tänker och utrycker dig så tror och hoppas jag att det går lättare.

   Jag tänker också att många som lärde känna mig enbart på BB behöver bekanta sig med mig på nytt, för där var det en oerhört liten del av mig som jag valde att visa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s