Inlägg 2

Ledsen att det blivit lite mycket Bella nu och jag hade egentligen tänkt att skriva det här innan idag så att det bara blev ett inlägg, men jag hittade inte klippet som jag tänkte på, men här kommer det (och sedan får det vara bra för ett tag).

På den tiden när jag fortfarande gillade Bella och ville beskydda henne så observerade jag en sak ang Bellas röst. Den var oerhört ljus och därför ganska jobbig att lyssna på. Jag ville på riktigt skydda henne från hårda recensioner och detta var också när hon for runt och föreläste. 

Idag när jag tänkt efter är vad jag gjorde ingen ursäkt men jag vill åtminstone förklara hur jag tänkte. Jag skrev, väldigt vänligt men ändå, att hon borde söka sig till en talpedagog för att hon skulle lyckas bättre som föreläsare. Jag skrev också att det var pga hennes ljusa röst. 

Senare så märkte jag att hon fått ner sitt röstläge och jag tänkte; Bra jobbat!

Men sen kom det, och detta var under perioden som jag var som mest störd på hennes uppblåsta siffror, kappvändade etc. Hon berättade att hon alltid har haft komplex för sin ljusa smurfröst. Det erkännandet slog hårt till i magen på mig. Jag mindes vad jag sagt. Och detta är alltså ca 8 år efter vad jag tyckte var konstruktiv kritik. Men den var inte min att ge för den var oombedd och från en komplett främling.

Och jag tror inte på att en enda kommentar är något som hon kommer ihåg så länge, så jag tror inte att det var något hon hittade på för att vinna sympatier utan vad hon verkligen kände. Komplex. Hon fick nog höra det om sin röst från många, för det var ju lite sant.

Det är bra och riktigt att kritisera någons avsikter med ens handlande, men inte hur någon utför det så länge man försöker sitt bästa och den inte är anställd av dig. Och som jag ser det är att kritisera hur någon talar på samma nivå som att kritisera någons utseende.

Och nu till klippet som jag hade sparat för att skriva om något helt annat, dvs ämnet Anna König Jerlmyr blir intervjuad om (återkommer till det en annan dag) men lyssna på hennes engelska. Lyssna särskilt på slutet av klippet. Blunda så skulle du tro att det är Isabella som pratar. Tvillingar. Och det är en person som gått länge i skolan och är välutbildad. Stockholms borgmästare. Så kan vi sluta att kritisera hur någon skriver eller talar, vare sig det är av omtanke eller inte så länge personen inte bett om kritik och då ställt frågan direkt riktat till dig. Deal?

4 reaktioner till “Inlägg 2

  1. Kul att du blivit med blogg. Grattis. Hoppas kommentatorsfältet kan komma igång eftersom jag jag uppskattar dig som diskussionspartner även om jag inte alltid delar dina åsikter , men jag försöker respektera dem.
    När det gäller IB är jag en av dem som på senare tid blivit en av dem som försvarar henne. Tycker helt enkelt häxjakten från BB.s sida gått för långt. Mer intresserad av vad som egentligen döljer sig bakom BB.s hat mot IL. Det måste ligga något mer i botten. Personligt ?

  2. Åh, du behöver inte respektera min åsikt alltför mycket. 😉

    Men alltså ja det har skett något som CamCam tagit väldigt personligt. Bella höll henne ansvarig för utkomst som kan komma från hennes blogg. För det var det som låg bakom den sk fejkade lappen. Bella ville visa att allt som sker på bloggbevakning är hennes ansvar även det dåliga och att bloggbevakning riskerar Bellas privatliv och inte bara hennes business.

    Och mina observationer är att CamCam är allergisk mot att hållas ansvarig för tex sin blogg men också allt annat som hon gör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s